LIGE NU:

30 personer festede i lejlighed: Nu dropper politiet sigtelsen mod arrangør, da festen var lovlig

Politiet sigtede oprindeligt arrangøren af festen for brud på forsamlingsforbuddet. Men ifølge en bekendtgørelse er der ikke grundlag for en sigtelse.

En støjklage fra naboer resulterede i weekenden i, at politiet måtte køre ud til en lejlighed i Bredgade i Aalborg, hvor der var fuld gang i en fest.

På adressen natten til søndag festede omkring 30 unge mennesker i lejligheden, hvori der blandt andet var opsat en DJ-pult, røgmaskine og diskolys. Derudover havde arrangøren lavet sit eget logo og opsat skilte, der viste vej til toilettet.

Politiet valgte at sigte arrangøren af festen, en ung mand der bor i lejligheden, for overtrædelse af forsamlingsforbuddet på ti personer. Men den sigtelse dropper politiet nu.

quote Der har ikke været grundlag for at sigte ham. Som bekendtgørelsen er skrevet, så er private adresser ikke omfattet af forsamlingsforbuddet.

Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi

- Der har ikke været grundlag for at sigte ham. Som bekendtgørelsen er skrevet, så er private adresser ikke omfattet af forsamlingsforbuddet, forklarer Anders Uhrskov, der er vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, til TV2 Nord.

- Man kan måske godt sige, at det er en fejl

I bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger i forbindelse med håndteringen af covid-19 står der i paragraf 1, stk. 3, at forbuddet mod at forsamle sig mere end ti personer på samme sted samtidigt ikke gælder i private boliger.

- Han får en sigtelse til at starte med, og det giver ham nogle rettigheder. Vi har efterfølgende vurderet, at der i situationen ikke er grundlag for sigtelsen. Man kan måske godt sige, at det er en fejl, men omvendt har han haft sine rettigheder og vidst, hvordan han har kunnet forholde sig til det, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

quote Man kan måske godt sige, at det er en fejl, men omvendt har han (arrangøren, red.) haft sine rettigheder og vidst, hvordan han har kunnet forholde sig til det.

Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi

Politiet uddyber, at de ikke lukkede den pågældende fest.

- Der sker det, at vi kommer ud på adressen og kan se og høre, at der er mange mennesker til stede til festen. Efter vi har rettet henvendelse til nogle af gæsterne med spørgsmål, får vi fat i den person, der bor på adressen. Derefter bliver lyset tændt, og så begynder gæsterne selv at gå derfra, forklarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov og beklager i øvrigt, hvis folk har fået opfattelsen af, at festen blev lukket.

En snak med arrangøren

Politiet oplyste i weekenden, at der var blevet fundet en Instagramprofil, hvorpå der blev reklameret for festen. De oplyste også, at det ikke var første gang, der var fest i lejligheden.

- Når vi ser på opslagene på Instagram, står der blandt andet, at der er blevet afholdt en fest med 50 personer fredag aften, sagde vagtchef hos Nordjyllands Politi, Henrik Beck, til TV2 Nord søndag.

Selvom festen ifølge bekendtgørelsen ikke var ulovlig, så har politiet været i dialog med arrangøren om situationen.

UDDRAG FRA LOVEN OM FORSAMLINGSFORBUD

- Helt konkret får han et brev omkring, at sigtelsen er frafaldet. Og så har vi haft en snak med ham om sundhedsmyndighedernes anbefalinger og om at forsamle sig i større mængder, og om at det skal han overveje, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Derudover skulle en del af politiets efterforskning klarlægge, hvorvidt der er blevet solgt alkohol til festen og opkrævet entré. Politiet oplyser til TV2 Nord, at "det er der på nuværende tidspunkt umiddelbart ikke noget, der tyder på".

 
japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden