LIGE NU:

34 koncerter på tre dage: Northern Winter Beat letter torsdag

Musikfestivalen ”Northern Winter Beat” fylder Aalborgs spillesteder de næste tre dage.

De spiller på Studenterhuset, Tusindfryd, Skråen, i Utzon Center og flere andre steder hele weekenden. 34 koncerter i det hele er på plakaten med navne fra både Danmark og udlandet.

Samlet hedder arrangementet ”Northern Winter Beat”, en vintermusikfestival, der har eksisteret siden 2013.

- Det er ret enestående, at så mange spillesteder i Aalborg kan gå sammen om sådan et arrangement. Jeg snakkede med et par kolleger fra København om det, og de sagde, at det aldrig ville kunne gå derovre. Konkurrencen er alt for hård, forklarer guitarist Andreas Westmark fra bandet ”Get your gun”, der til åbningskoncerten torsdag teamer op med århusianske ”Narcosatanico”.

Noget for enhver smag

Overordnet set er der noget for enhver smag i det omfattende program. Lige fra velkendte danske grupper som ”Bikstok Røgsystem” og ”Baby in vain” og til ”Lucidvox” fra Rusland og ”Iguana Death Cult” fra Holland. 

34 koncerter på tre dage i Aalborg

- Ja, det er altså lidt af en pose blandede bolsjer. Det medgiver jeg. Men vi håber, at publikum er lige så varierede i deres musiksmag som os, lyder det fra kunstnerisk leder på Studenterhuset, Mads Mulvad, der er en af arrangørerne bag festivalen.

Selv glæder han sig til adskillige af koncerterne men fremhæver især amerikanske David Nance, som han beskriver som et forholdsvist ubeskrevet blad i Danmark, men særdeles anerkendt på den internationale musikscene.

Se hele programmet

Er du ikke helt sikker på, om Northern Winter Beat er noget for dig, så tjek det fulde program ud her - der er nok at gå på opdagelse i frem til festivalens slutning lørdag nat:

 
 
Foto: Northern Winter Beat