Foto: undefined

35-årig får behandlingsdom for at stikke sin nabo i halsen

Den 35-årige mand, der i september stak en kniv i halsen og brystet på sin nabo på Thulevej i Aalborg, fik mandag en behandlingsdom.

Det var ikke, fordi Retten i Aalborg mandag kom tættere på en opklaring af, hvorfor en 35-årig mand fra Aalborg i slutningen af september pludselig havde bestemt sig for at stikke sin nabo i halsen og brystet med en kniv.

Men konklusionen blev, at den 35-årige ikke skulle have en fængselsstraf, men derimod en behandlingsdom for sine psykiske problemer.

- Den anklagede nægtede sig skyldig i anklagerne med den begrundelse, at han ikke kunne huske, at han havde været i sin nabos lejlighed eller at have stukket ham med en kniv, fortæller anklager Mikkel Holdensgaard. 

Læs også Mand stukket i halsen: 35-årig anholdt

Den forurettede, en 36-årig mand, som havde lukket den anklagede ind i sin lejlighed på Thulevej i Aalborg, kunne derimod godt huske episoden. Til gengæld havde han ikke noget bud på, hvorfor han var blevet stukket ned.

- Den 36-årige fortalte i retten, at han havde lukket sin nabo, den 35-årige ind, da han bankede på. Og ud af det blå fremdrager naboen så en kniv, som han stikker den 36-årige med. Der havde tilsyneladende ikke været noget skænderi eller andet, der kunne forklare handlingen. Derimod virkede det på offeret helt uprovokeret, siger Mikkel Holdensgaard.

Og dermed kunne det altså have været påstand mod påstand, hvis ikke politiet havde sikret sig afgørende beviser i sagen - nemlig blodspor på den anklagede mands jakke. Blodspor, der efter en dna-test viste sig at stamme fra den forurettede.

- Den 35-årige mand kunne ikke forklare, hvordan blodet var kommet på hans jakke. Så retten valgte at lægge den forurettedes forklaring og dna-sporene til grund for dommen. Men frem for en fængselsstraf har lægerne altså anbefalet en behandlingsdom, der skal vare, så længe lægerne vurderer, at det tjener et formål, forklarer anklageren.

Overfaldet fandt sted om eftermiddagen den 28. september, og trods knivstikkene slap den 36-årige mand uden livsfarlige skader.

Den nu dømte 35-årige mand blev efter varetægtsfængslet frem til behandlingsdommens begyndelse.