3F-formand raser over 'katastrofal’ beslutning: – Vi kommer til at slå igen

- Jeg har aldrig oplevet vores medlemmer så rasende, lyder det fra 3F-formanden i Aalborg.

28. februar 2023 er ingenlunde en dag, som Allan Busk, der er 3F-formand i Aalborg, kommer til at se tilbage på med glæde.

- Det er dagen, hvor den danske model døde og endda med et af de partier, der har været med til at aflive den, som altid har sagt, at de bakker op om den, så det er en kæmpe katastrofe, siger han.

Ved tredjebehandlingen i Folketinget blev det nemlig tirsdag vedtaget, at store bededag fra 2024 afskaffes som helligdag.

Og når Allan Busk tygger på på det, bliver fornemmelsen kun ringere og ringere.

Stukket bagfra

Det var regeringen bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne – samt Radikale Venstre, der stemte for afskaffelsen, og særligt førstnævnte parti har flere i 3F set sig sig sure på.

- Nogle af de tillidsfolk, jeg har siddet til møde med, er nogle af dem, der har rendt og hængt valgplakater op og solgt de her politikere og sagt til folk, de skulle stemme på dem. Og så bliver de stukket bagfra på den her måde ganske få måneder efter. Jeg aldrig oplevet vores medlemmer så rasende som lige nu, fortæller han til TV2 Nord.

- De vil ikke finde sig i det her. Jeg synes ikke, man slår sine venner bagfra. Det gør man simpelthen ikke. Man angriber ikke sine venner, og det er lige præcis det, som Socialdemokratiet har gjort her, siger han.

Banker totempæl i den danske model

Store Bededag er en helligdag, som 3F har kæmpet hårdt for i årenes løb, og Allan Busk kalder det 'svineri', at den nu afskaffes. 'En totempæl banket i den danske model', lyder det.

Regeringen har ikke været i tvivl om, at 3F har været stor modstander af afskaffelsen. Alligevel er helligdagen nu snart fortid.

Så hvor meget terræn har 3F tabt? Ikke det mindste, hvis man spørger Aalborg-formanden.

- Vi står stærkere end nogensinde. Hvis der er noget, det her har gjort, så er det, at vores medlemmer har rykket sammen i bussen. Vi kan se, at medlemmerne vælter ind. De melder sig ind i hobevis, fordi de vil kæmpe mod det her uretfærdige system, der er ved at opstå, siger han, inden han udstiller en garanti.

- Vi kommer til at slå igen.

Forslaget om afskaffelsen blev stemt igennem med 95 stemmer for og 68 stemmer imod.
Seneste nyt

fra Nordjylland