49.000 nye affaldscontainere til Aalborg

Også i Aalborg Kommune skal der nu gang i affaldssorteringen for at nå målet om at genanvende halvdelen af nordjydernes affald - og det kræver nye containere.

Flere og flere nordjyske kommuner er hoppet med på vognen: Affaldet skal sorteres, så det i højere grad kan genanvendes. Og senest er også Aalborg Kommune begyndt at tænke mere miljøvenligt med det nyåbnede RenoNord-anlæg.

Fra kun at have genanvendt 22 procent af sit affald, skal nordjyderne nu op på cirka 50 procent. Og det betyder altså 49.000 nye affaldscontainere til Aalborg Kommune - og en ny måde at behandle sit affald på. 

- Jeg kan godt forstå, hvis folk er lidt skeptiske over den nye affaldssortering, men der er altså ikke noget, der bare bliver blandet sammen på anlægget senere, forsikrer Daniel Nyboe Andersen, der er bestyrelsesformand på RenoNord.

Han er overbevist om, at aalborgenserne lærer at sortere deres affald helt korrekt inden længe.

- Jeg oplever mere og mere, at folk spørger til, hvorfor de ikke skal sortere affald noget mere. Eller hvorfor de kun har en affaldsspand, når man har fire affaldscontainere i andre kommuner. Så jeg oplever faktisk en meget stor efterspørgsel på det her, siger Daniel Nyboe Andersen.

På RenoNord modtager man plast- og metalaffald fra 137.000 husstande i Jammerbugt, Mariagerfjord og Aalborg kommuner, sorterer det og sender det videre til lokale virksomheder, som kan forvandle leverpostejsbakker til cykler og plasticbakker til fyld i soveposer.

Anlægget RenoNord har kostet 38 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland