LIGE NU:

500 flygtninge skal i praktik

De store erhvervsorganisationer, LO og Aalborg Kommune har givet hinanden håndslag på en aftale om at få flere flygtninge i arbejde.

Inden længe skal man på mange arbejdspladser i Aalborg drøfte muligheden for at få en flygtning i praktik. Repræsentanter for virksomhederne, fagbevægelsen og Aalborg Kommune har nemlig givet hinanden håndslag på at skaffe 500 ekstra praktikpladser i 2016.

Det er vigtigt, de kommer i praktik, da det kan være med til at sikre, at den enkelte flygtning bliver i stand til at forsørge sig selv, mener borgmester Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem.).

- Jeg glæder mig over, at både erhvervsorganisationerne og LO er enige med os om, at der er alt at vinde ved at få flygtninge i job hurtigst muligt. Selv om antallet af nye asylansøgere er nedadgående, så er opgaven med at integrere de næsten 750 personer, der er kommet i de sidste to år fortsat en stor mundfuld, siger Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelelse.

Borgmesteren understreger, at det ikke er sådan, at man slækker på indsatsen for at få flere danskere i job.

- Aalborg er en vækst-kommune, og derfor er der også rum til at skabe de ekstra arbejdspladser på sigt, som er nødvendige. Og vi er også enige om at satse målrettet på brancher, hvor der er vækst. Men et er, at jobåbningerne er der. Det kræver jo, at den enkelte flygtning er klar og kan begå sig på en dansk arbejdsplads.

I Dansk Industri er man tilfreds med, at Aalborg Kommune vil gøre det nemmere for virksomhederne at få en flygtning i virksomhedspraktik eller ansættelse.

- Det er vigtigt, at kommunen er et effektivt bindeled mellem virksomheden og den enkelte flygtning. I den forbindelse er det positivt, at vi har aftalt, at Erhvervsorganisationerne inddrages i konkret planlægning af kontakten til arbejdspladserne, siger formand for Dansk Industri Aalborg Peter Rindebæk i en pressemeddelelse.