Seneste nyt:

500 kilo tung kirkeklokke stjålet: - Den har stor affektionsværdi for os

Nørresundby-virksomheden DESMI efterlyser deres over 100 år gamle kirkeklokke, som blev stjålet mellem den 17. og 18. oktober.

En eller flere tyve må have fået rigtig ondt i ryggen mellem den 17. og 18. oktober. Her lykkedes det nemlig en eller flere gerningsmænd at stjæle Nørresundby-virksomheden DESMI A/S’ 500 kilo tunge kirkeklokke.

quote Kirkeklokken er så gammel, at det jo er tæt på at være en museumsgenstand, vi har fået stjålet

Henrik Sørensen, direktør, DESMI A/S

Den tunge kirkeklokke er produceret af virksomheden i starten af 1900-tallet og har i mange år stået foran deres bygning på Tagholm 1 i Nørresundby.

 
 
Foto: DESMI A/S

- Kirkeklokken er en del af vores historie, den har stor affektionsværdi for os, og vi har altid værnet om den, så vi er meget ærgerlig over, at nogen har rendt med den, siger Henrik Sørensen, direktør i DESMI A/S.

Virksomheden har 184 år bag sig, og er dermed Danmarks ældste virksomhed. I dag producerer de pumpeløsninger, men i de helt gamle dage producerede de alt fra kirkeklokker til dampmaskiner.

- Kirkeklokken er så gammel, at det jo er tæt på at være en museumsgenstand, vi har fået stjålet, siger direktøren.

Kirkeklokken er lavet af bronze og kobber, så direktøren frygter, at klokken er blevet stjålet udelukkende på grund af dens metalværdi.

Derfor har virksomheden kontaktet landets metalskrotforhandlere. De har også delt en masse billeder af kirkeklokken på deres Facebookside i håbet om, at få den tunge kirkeklokke hjem igen.

- Jeg frygter, den bliver smeltet om, men vi har stadig et lille håb om at få den tilbage, siger direktøren.

DESMI A/S har politianmeldt tyveriet.

Rettelse: Af en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at den 100 år gamle kirkeklokke var fra starten af det 19. århundrede. Det var dog en fejl - den er først blevet til i starten af 1900-tallet og er derfra fra starten af det 20. århundrede.

Mellem den 17. og 18. oktober blev bronzeklokken stjålet foran virksomheden DESMI. Politiet anslår klokkens værdi til at være 45.000 kroner, men det er ikke det vigtigste for direktøren. Klokken har nemlig stor affektionsværdi for virksomheden.