LIGE NU:

6 måneders fængsel: Påkørte to patruljevogne

En 27-årig mand skal i fængsel, efter at han påkørte to politibiler og var tæt på at påkøre en betjent.

12. juni udspillede der sig en noget usædvanlig biljagt nord for Aalborg. Det hele begyndte, da en 27-årig mand, som er en kending af politiet, var inden på en byggeplads, hvor han forsøgte at stjæle værktøj. Hna blev opdaget af nogle, der var ude at gå tur, og de ringede til det vagtselskab, der tager sig af byggepladsen.

Da vagten ankom, stak gerningsmanden af, og politiet blev alarmeret. Den 27-årige kørte nordpå, hvor politiets særlige indbrudspatrulje i forvejen befandt sig. På en pendlerplads forsøgte en patrulje at stope mande, men han kørte frem mod en betjent, som var steget ud af bilen, så betjenten måtte springe til side for ikke at blive ramt.

Den 27-årige, som nu var blevet hovedperson i en biljagt, fortsatte på motorvejen, hvor flere patruljer forsøgte at standse ham ved at tvinge han til at tage farten af bilen. Men han fortsatte og påkørte en patruljevogn.

Han kørte af motorvejen og på Luneborgvej mødte han endnu en patruljevogn, so forsøgte at få ham til at bremse ned, men han overhalede patruljevognen og påkørte den ved samme lejlighed.

Kort efter kørte den 27-årige i grøften og endte på en mark, hvor politiet kunne anholde ham, og han blev efterfølgende varetægtsfængslet.

Torsdag fik han så sin dom ved Retten i Aalborg. Den lød på seks måneders fængsel for de to påkørsler af patruljevognene samt forsøget på at køre en betjent ned.

Han er dømt for på en hensynsløs måde at have forvoldt fare for andres liv eller helbred, og straffen blev yderligere skærpet af, at der er tale om politifolk, dermed træder paragraffen om vold og trusler mod tjenestemænd i kraft. 

Ud over dommen på de seks måneders fængsel fik manden en såkaldt udvisningsadvarsel, der betyder, at spørgsmålet om udvisning vil blive drøftet hvis manden igen bliver tiltalt og dømt for kriminalitet, forklarer anklager Torben Kaufmann Sørensen.

Anklagemyndigheden gik efter at få manden udvist, men retten fandt, at der var flere omstændigheder, der gjorde, at han ikke blev det i denne omgang. Dels har han boet i Danmark det meste af sit liv, og dels har han en kæreste og et lille barn i Danmark, så derfor slap han med en advarsel.

Han har hele tiden nægtet sig skyldig, og forklarede, at han kun påkørte patruljevognene, fordi han mistede kontrolen over bilen. Men den forklaring købte retten altså ikke.

Den 27-årige har modtaget dommen, og han skal fortsat sidde varetægtsfængslet.

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

brønderslev 1

play Varetægtsfængslet i surrogat: Mand sigtet for at have slået sin mor ihjel

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

Til forsiden

Til forsiden