01:18

Direktør Jens Otto Størup gør klar til yderligere 78 nye arbejdspladser i Motorstyrelsen i Aalborg. Video: Tor Løkken

78 nye arbejdspladser er på vej til Motorstyrelsen i Aalborg

Flere statslige arbejdspladser bliver oprettet i det nordjyske.

Regeringen fortsætter udflytningen af statslige arbejdspladser til Nordjylland. 78 nye arbejdspladser er på vej til Motorstyrelsen i Aalborg, hvor der mangler folk. 

De ekstra medarbejdere hos Motorstyrelsen skal arbejde med både eksport- og importområdet. Som følge af aftalen skal styrelsen frem mod medio 2020 rekruttere omkring 60 ekstra medarbejdere som følge af afskaffelsen af selvanmelderordningen, og i løbet af 2020 skal der ansættes cirka 18 ekstra medarbejdere til øget kontrol.

- Regeringen har således endnu engang påvist den store betydning, som beslutningerne om udflytning af arbejdspladser har for balancen i hele Danmark og for Nordjylland specifikt. Det er politik, der gør en konkret forskel, lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen. 

Med regeringens første udflytningsplan Bedre Balance blev der udflyttet 517 arbejdspladser til region Nordjylland. Regeringens anden udflytningsplan Bedre Balance II etablerede yderligere 399 arbejdspladser i regionen.

Styrelsen blev officielt indviet i Aalborg den 28. juni 2018. Styrelsen ansætter løbende nye medarbejdere og får i alt 250-300 medarbejdere. Hovedparten skal arbejde på hovedkontoret i Aalborg, mens de øvrige er beskæftiget i motorekspeditionerne.

Læs også Klaus Riskær Pedersen-kandidat: Psykiatrien er totalt udsultet