LIGE NU:

90 års fødselsdag - men på nordjysk

Enhver nytårsaften indeholder traditionen tro en 90 års fødselsdag. I Aalborg blev der nytårsaftensdag dog også fejret 90 års fødselsdag på nordjysk.

Hvert år flokkes danskerne om tv-skærmen, når Miss Sophie med sin butler James inviterer til 90 års fødselsdag. I Aalborg er der en anden kvinde, der også fylder 90 år. Gerda Rasmussen fejrer nytårsaften også sin 90 års fødselsdag. De to fødselsdagsbørn har ifølge Gerdas søn flere ligheder.

- Huset skal være i orden og påklædningen. Frisuren skal være sat og makeuppen lagt, så der er en pæn lighed mellem det, jeg ser på tv, og det der sker her i dag, siger Sten Rasmussen.  

Gerda har dog i modsætning til Miss Sophie valgt at omgive sig med mennesker på sin store dag. De skal alle fejrer 90 års fødselsdag samtidig med at 2016 bliver til 2017. Så det kan være at nogle af gæsterne ender i samme tilstand som butleren James.

- Der er nok ikke nogen, der kommer til at falde over tigerhoveder, men der kommer en stor hund i aften, så det er ikke umuligt, at der er nogen, der kommer til at falde over den, griner Sten Rasmussen.

Den 90-åriger Gerda Rasmussen har dog gode nyheder, hvis nogen skulle være bange for at blive ældre.

- Det er dejligt at blive 90 år, det kan godt være det hele knirker og knager lidt mere, men det er jo naturligt. Men det er nu mest bare dejligt, siger Gerda Rasmussen.