Administrerende direkør i AaB A/S, Thomas Bælum, dagen efter en skuffende pokalfinale på og udenfor banen. Foto: Lone Vad Dam / TV2 Nord

AaB-direktør efter ballade: - Ingen fans med til udekampe resten af sæsonen

- Vi tog den beslutning, at vi gerne ville have stemningsaktive fans ind, det står vi selvfølgelig til ansvar for, siger AaB-direktør efter gårsdagens pokalskandale.

Divisionsforeningen fastholder, at udebanefans ikke er velkomne på lægterne til resten af kampene i Superligaen, efter at AaB-fans ikke kunne finde ud af at holde afstand på tilskuerpladserne til pokalfinalen. Onsdagens kamp i Esbjerg var den første, hvor der var fans fra to forskellige hold til stede. 

En brødbetynget AaB-direktør fortæller til TV2 Nord, at han netop har været i kontakt med Divisionsforeningen.

- Vi er i dialog med Divisionsforeningen, og det er helt klart, at der kommer ikke udebanefans med til resten af kampene - og det er nok også det rigtige at gøre, fortæller Thomas Bælum, som vedkender sig, at klubben har et ansvar for, at tingene gik, som de gik.  

- Man kan altid være bagklog – vi tog den beslutning, at vi gerne ville have stemningsaktive fans ind – at der så er en lille gruppe, der ødelægger det for resten, det er selvfølgelig ærgerligt. Men det står vi selvfølgelig til ansvar for.

Læs også AaB-direktørens bøn til fans virkede ikke

Han indrømmer, at det er en træls dag at komme igennem. 

- Vi er lidt groggy i dag med lidt tømmermænd ovenpå en træls kamp på banen og en uheldig første halvleg, hvor der var nogle retningslinjer, der ikke blev fulgt blandt vores fans.

Han er uenig med de fans, som i løbet af dagen har forsøgt at forklare sig med, at de ikke kunne høre, hvad der blev sagt i stadionhøjtalerne. 

- Det blev tydeligt bekendtgjort, at man skulle sidde på sin plads og overholde afstandskrav. Der var en lille gruppe, som ikke fulgte retningslinjerne, selvom jeg havde en snak inden kampen med fansene. 

Læs også AaB-fan oplevede ballade på nærmeste hold: - Det var kaotisk

Alle billetkøbere i AaB’s afsnit var på forhånd via mail informeret direkte om retningslinjerne for afvikling af kampen, ligesom Thomas Bælum personligt mødte op og italesatte disse, inden fanbusserne på kampdagen kørte mod Esbjerg.

Reglen om, at der ikke må komme udebanefans med til kampene gælder alle hold i Superligaen og er den praksis, der også var gældende før gårsdagens pokalfinale. Men nu er der altså ikke en lempelse på vej. 

- Vi er i en evaluerings- og læringsproces, og vi må tage vores del af ansvaret for, hvad der skete i aftes, og vi kan i den forbindelse konstatere, at det under de gældende protokoller fortsat er passende, at der i 3F Superligaen endnu ikke er adgang for udebanefans, siger Thomas Bælum.

Det er endnu ikke besluttet, hvor mange fans der får en plads på tilskuerpladserne i næste Superliga-opgør mod Brøndby I.F.

Pressemeddelelse fra AaB - torsdag 2. juli 2020

AaB tager afstand fra forløb i forbindelse med pokalfinalen

En lille gruppe af AaB-fans nægtede onsdag aften på Blue Water Arena i Esbjerg at følge forholdsreglerne for Covid-19 om at holde afstand, blive på sin plads og overvejende sidde ned.

Dette tager AaB klar afstand fra.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

- Langt hovedparten af vores fans opførte sig, ligesom vores modstander-fans, eksemplarisk og havde ingen problemer med at forstå retningslinjerne for, at vi igen kan begynde at samles omkring fodbold på diverse stadioner, men desværre havde vi en lille gruppe af personer, der ikke var lydhøre over for myndighedernes anvisninger.

- Dette tager vi naturligvis afstand fra, og den lille gruppe af AaB-fans tog i øvrigt også selv konsekvensen ved afbrydelsen i første halvleg ved at forlade stadion, konstaterer Thomas Bælum.

Alle billetkøbere i AaB’s afsnit var på forhånd via e-mail informeret direkte om retningslinjerne for afvikling af kampen, ligesom Thomas Bælum personligt mødte op og italesatte disse, inden fanbusserne på kampdagen kørte mod Esbjerg.

- Vi er i en evaluerings- og læringsproces, og vi må tage vores del af ansvaret for, hvad der skete i aftes, og vi kan i den forbindelse konstatere, at det under de gældende protokoller fortsat er passende, at der i 3F Superligaen endnu ikke er adgang for udebanefans, siger Thomas Bælum.

Hvor mange tilskuere AaB på søndag til 3F Superligaopgøret på Aalborg Portland Park mod Brøndby I.F. vælger at lukke ind, er endnu ikke besluttet.