LIGE NU:

AaB-direktør efter ballade: - Ingen fans med til udekampe resten af sæsonen

- Vi tog den beslutning, at vi gerne ville have stemningsaktive fans ind, det står vi selvfølgelig til ansvar for, siger AaB-direktør efter gårsdagens pokalskandale.

Divisionsforeningen fastholder, at udebanefans ikke er velkomne på lægterne til resten af kampene i Superligaen, efter at AaB-fans ikke kunne finde ud af at holde afstand på tilskuerpladserne til pokalfinalen. Onsdagens kamp i Esbjerg var den første, hvor der var fans fra to forskellige hold til stede. 

En brødbetynget AaB-direktør fortæller til TV2 Nord, at han netop har været i kontakt med Divisionsforeningen.

- Vi er i dialog med Divisionsforeningen, og det er helt klart, at der kommer ikke udebanefans med til resten af kampene - og det er nok også det rigtige at gøre, fortæller Thomas Bælum, som vedkender sig, at klubben har et ansvar for, at tingene gik, som de gik.  

- Man kan altid være bagklog – vi tog den beslutning, at vi gerne ville have stemningsaktive fans ind – at der så er en lille gruppe, der ødelægger det for resten, det er selvfølgelig ærgerligt. Men det står vi selvfølgelig til ansvar for.

Han indrømmer, at det er en træls dag at komme igennem. 

- Vi er lidt groggy i dag med lidt tømmermænd ovenpå en træls kamp på banen og en uheldig første halvleg, hvor der var nogle retningslinjer, der ikke blev fulgt blandt vores fans.

Han er uenig med de fans, som i løbet af dagen har forsøgt at forklare sig med, at de ikke kunne høre, hvad der blev sagt i stadionhøjtalerne. 

- Det blev tydeligt bekendtgjort, at man skulle sidde på sin plads og overholde afstandskrav. Der var en lille gruppe, som ikke fulgte retningslinjerne, selvom jeg havde en snak inden kampen med fansene. 

Alle billetkøbere i AaB’s afsnit var på forhånd via mail informeret direkte om retningslinjerne for afvikling af kampen, ligesom Thomas Bælum personligt mødte op og italesatte disse, inden fanbusserne på kampdagen kørte mod Esbjerg.

Reglen om, at der ikke må komme udebanefans med til kampene gælder alle hold i Superligaen og er den praksis, der også var gældende før gårsdagens pokalfinale. Men nu er der altså ikke en lempelse på vej. 

- Vi er i en evaluerings- og læringsproces, og vi må tage vores del af ansvaret for, hvad der skete i aftes, og vi kan i den forbindelse konstatere, at det under de gældende protokoller fortsat er passende, at der i 3F Superligaen endnu ikke er adgang for udebanefans, siger Thomas Bælum.

Det er endnu ikke besluttet, hvor mange fans der får en plads på tilskuerpladserne i næste Superliga-opgør mod Brøndby I.F.

Pressemeddelelse fra AaB - torsdag 2. juli 2020

 

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden