AaB formåede ikke at forsvare føring – henter alligevel vigtigt point

AaB kunne ikke holde FC Midtjylland fra scoring i svær udebanekamp.

Det så længe ud til, at AaB kunne tage fra Herning med tre vigtige point i den svære udebanekamp mod FC Midtjylland fredag aften, men hjemmeholdet ville det anderledes.

Nordjyderne kæmper lige nu for hver eneste point i Superligaen for at holde liv i håbet om også at kunne spille med i den bedste danske række i næste sæson. Inden udekampen fredag aften havde AaB otte point op til overlevelse og derfor skulle der gerne point på kontoen mod FC Midtjylland for at sætte pres på AC Horsens, der lige nu er holdet AaB skal håbe at kunne overhale i tabellen.

Efter første halvleg lignede det også, at AaB kunne gå på weekend med alle tre point. Allan Sousa bragte nordjyderne foran efter 41 minutter med en helflugter i FC Midtjyllands felt.

Sen udligning

I anden halvleg reagerede FC Midtjylland ved at skifte tre mand efter knap en times spil. Ind kom blandt andet Aral Simsir, der efter 81 minutter brød igennem på AaB’s midtbane og spillede en tværbold til Gustav Isaksen, der trak ind i banen, afsluttede og ramte en AaB-spiller på vejen inden bolden sejlede ind bag den nye mand i AaB’s mål Nico Mantl.

Kort forinden havde Nicklas Helenius en stor chance, som han ikke formåede at omsætte til mål og derfor stod AaB pludselig med et point i hånden i stedet for tre.

Mod kampens slutningen havde begge hold flere chancer. Tættest på var FC Midtjylland, men ingen af holdene formåede at få kuglen i kassen, og derfor endte kampen uafgjort 1-1.

Nu skal AaB håbe, at Superligaens bundhold Lyngby kan hente point mod AC Horsens søndag, hvis nordjyderne skal komme tættere på overlevelse.