LIGE NU:

AaB gør status på transfervinduet: - Martin Samuelsen er hentet ind som nier

På gårsdagens 'Deadline Day' sikrede AaB sig et ny offensivkort i form af norske Martin Samuelsen. Sportsdirektør i AaB Inge Andre Olsen har dog også gjort andre handler i løbet af januar.

Hvis man bærer jobtitlen sportsdirektør, så er januar en ekstra travl måned. Det er nemlig hér, at det er muligt at styrke truppen frem mod anden halvdel af sæsonen. 

Mandag lukkede transfervinduet i de fleste europæiske lande - heriblandt Danmark. Siden den 5. januar har AaB's sportsdirektør Inge André Olsen kunnet erhverve sig spillere. 

I vinduets 12. time lykkedes det den norske købmand at hente en landsmand. 23-årige Martin Samuelsen skifter nemlig til AaB på en lejeaftale, hvori der indgår en købsoption.

Martin Samuelsens spiller-CV

- Vi har hentet ham ind som en nier, altså som angriber. Men vi ved også, at Martin Samuelsen kan spille flere positioner.  Han kan også udfylde en rolle på begge kanter og som falsk nier. Så det giver os en masse muligheder, siger sportsdirektør i AaB Inge André Olsen.

Det norske offensiv-es kommer til fra League One-klubben Hull City, og han glæder sig over skiftet.

- Danmark ligner Norge, så jeg befinder mig godt her socialt. AaB er en fantastisk klub, og der er en god træner her, så jeg tror, at det bliver rigtig godt, siger Martin Samuelsen, inden han forsikrer AaB-fansene, at han godt ved, hvordan man plaffer bolden i netmaskerne.

Kom lidt for tidligt til udlandet

Det 189 centimeter-høje nyindkøb var bare 15 år, da han rejste til Manchester City for at prøve sit talent af og udvikle sig som fodboldspiller. Her udeblev det helt store gennembrud imidlertid, og siden hen har han været i klubber som West Ham, Haugesund og nu senest Hull City.

- Nogle gange er det sådan med de spillere, som måske er rejst ud lidt for tidligt, at de ikke når at finde trygheden, og de får måske ikke bygget den selvtillid op, som det kræver for at præstere på topniveau. Så jeg tror, at timingen for det her skifte er god. Det er godt at få Martin tilbage til Skandinavien, og så kan han få en ny start her og vise sit fulde potentiale, siger Inge André Olsen.

Udover Martin Samuelsen har AaB i transfervinduets spæde start lavet en permanent aftale med Daniel Granli, der ved flere lejligheder har været at finde i Aalborg-defensiven det sidste halve år.

Slutteligt har AaB også sikret sig den 18-årige angriber Anosike Ementa. Han rager en del op i landskabet med sine to meter og to centimeter. Ementa er købt i FC Helsingør, men er i første omgang tiltænkt en rolle på klubbens U-19-hold.

Der har også været gang i svingdøren den anden vej. AaB har skilt sig af med Thomas Christiansen, der drager en tand mere nord på, idet han fremover trækker Vendsyssel FF-trøjen over hovedet.

Det mest prominente navn, der forlader AaB, er Kasper Pedersen. Han skifter til Esbjerg, mens Jeppe Pedersen er blevet udlejet til Skive.

Ny spiller kan være på vej

Der kan dog fortsat ske ændringer i AaB-træner Martí Cifuentes' trup. Sportsdirektør Inge André Olsen oplyser, at AaB fortsat håber på at tilknytte en offensiv spiller her i løbet af den kommende uge. Men feltet af spillere er indsnævret markant, nu hvor transfervinduet er smækket i rundt omkring i de fleste europæiske ligaer.

38-årige Martí Cifuentes, der kommer fra norske Sandefjord, fik i dag lejlighed til se spillernes fysiske formåen, da årets første træningspas stod på forskellige tests af spillernes fysik.

På rygtebørsen er navne som Bashkim Kadrii og Edgar Babayan koblet sammen med den nordjyske klub. Sidstnævnte skulle imidlertid ikke være på vej til Hornevej og Aalborg Portland Park. 

Et salg af Jores Okore er heller ikke udelukket. AaB-forsvareren har længe været rygtet væk, og et skifte til en mere eksotisk liga er stadigvæk ikke udelukket.

Dog kan det vise sig, at både Okore og Samuelsen er at finde på grønsværen onsdag, når AaB spiller første ligakamp efter vinterpausen. Holdet overvintrede på syvendepladsen i 3F Superligaen, og en sejr mod løverne fra FC København vil betyde, at de rød-hvide fra Nordjylland kravler tilbage i top seks.