LIGE NU:

AaB lejer Lucas Andersen

Lucas Andersen vender hjem til AaB på en lejeaftale seks år efter han blev solgt til hollandsk fodbold.

Seks år efter at han blev solgt til Ajax Amsterdam, vender Lucas Andersen hjem – i første omgang på en lejeaftale for resten af indeværende sæson hvorefter AaB har sikret sig en allerede nu fastsat købsoption på den dygtige offensivspiller.

Allerede som tiårig kom Lucas Andersen til AaB fra partnerklubben Aalborg Freja, og blev i marts 2011 i en alder af blot 16 år AaB’s yngste debutant nogensinde i Superligaen og den yngste debutant i klubben siden 1922. I det efterfølgende halvandet år opnåede han 41 officielle kampe og tre scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

- At få Lucas hjem til AaB og Aalborg er et kæmpe scoop for os. Lucas’ personlighed og kreative evner på banen er velkendte for os, og så har det også været en afgørende faktor i processen, at Lucas har haft et inderligt ønske om at vende tilbage til AaB, siger AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde, som ser frem til.

- Med Lucas får vi en spilintelligent og gennembrudsstærk profil, der kan dække de fleste offensive positioner på holdet, ligesom Lucas sin unge alder til trods også kommer med masser af erfaring på højt europæisk niveau, siger Allan Gaarde.

Lucas Andersen opnåede 53 officielle kampe og fem scoringer i tiden i Ajax Amsterdam, og efterfølgende er det senest blevet til 81 officielle kampe, 11 mål og 12 assists for schweiziske Grasshopper Club Zurich, hvorfra AaB lejer ham.

- Jeg glæder mig helt sindssygt til igen at have AaB-trøjen på og træde ind på Aalborg Portland Park foran fansene. Selvom jeg har haft en god tid Grasshoppers, så har jeg gjort mig overvejelser omkring, at jeg for alvor trænger til at genfinde spilleglæden, og det ved jeg, at jeg kan herhjemme i AaB og Aalborg, og derfor har jeg overhovedet ikke haft andre klubber i tankerne, siger Lucas Andersen.

Efter seks år i udenlandsk fodbold har Lucas Andersen samlet en masse erfaring, som han glæder sig til at kunne bruge i de vante omgivelser i Aalborg.

- Jeg ser frem til igen at blive en del af dagligdagen på Hornevej, og forhåbentlig vil jeg kunne bidrage med mine driblinger, min gennembrudsstyrke og mit blik for spillet, så vi kan få skabt en masse chancer. Ligeledes forestiller jeg mig at kunne give noget af min erfaring videre til de unge spillere, og helt overordnet så drejer det sig om, at vi i AaB er en fast del af toppen i dansk fodbold, fastslår Lucas Andersen, der fra fredag formiddag deltager i træningen sammen med den øvrige trup.

Lucas Andersen, der får trøje nummer 10 i AaB, er endvidere noteret for tre A-landskampe og 72 U-landskampe for Danmark.

AaB’s Superligatrup består dags dato af 23 spillere, hvoraf 15 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

Havn udvides

Havnen i Thyborøn bliver udvidet både til lands og til vands: - Det er en win-win

SEIF Vendsyssel FF

play SEIF tørnede sammen mod Vendsyssel FF i sjældent opgør

Aalborg Operafestival

play Kirsten og Andreas optræder på altaner under operafestival

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Havn udvides

Havnen i Thyborøn bliver udvidet både til lands og til vands: - Det er en win-win

SEIF Vendsyssel FF

play SEIF tørnede sammen mod Vendsyssel FF i sjældent opgør

Aalborg Operafestival

play Kirsten og Andreas optræder på altaner under operafestival

Til forsiden

Til forsiden