AaB risikerer bøde på op til 100.000 kroner
Foto: Anders Ekström
En fodfejl undervejs i salget af Bassogog, hvor AaB var for lang tid om at reagere på rygter, kan nu ende med en bøde på op til 100.000 kroner, lyder det fra Finanstilsynet.
AaB risikerer en bøde på mellem 25.000 og 100.000 kroner efter at være blevet politianmeldt i forbindelse med salget af angriberen Christian Bassogog i februar 2017.
Sådan lyder det fra kontorchef Anne Bruun hos Finanstilsynet, som har siddet med sagen og fredag valgt at politianmelde superligaklubben.
- Vi har valgt at politianmelde AaB, fordi klubben som børsnoteret virksomhed er underlagt nogle regler om offentliggørelse af intern viden, som kan påvirke deres aktier og få betydning for køb og salg af dem. Og i forbindelse med et salg af en spiller i februar sidste år har AaB tilbageholdt oplysninger, som ellers kunne læses hos mediet bold.dk, siger Anne Bruun til TV2 Nord.
Ikke tilstrækkelig information
Nyheden om salget af Bassogog for det rekordstore beløb for AaB på 45 millioner kroner kunne nemlig allerede læses på bold.dk den 15. februar - men AaB svarede først på rygterne med en pressemeddelelse den 19. februar, da salget var endeligt.
Og den går ifølge Finanstilsynet ikke, når en lækage allerede har røbet det præcise beløb, som i sidste ende havde stor positiv indvirkning på AaB's kvartals- og årsregnskab.
- AaB forsøgte at gå ud og lave en såkaldt lækagemeddelelse for at kommentere på rygterne, som de skulle, men de kommenterede ikke på beløbet, som vi ellers mener, at de er forpligtet til at gøre. Klubben kunne have meldt ud, at de var undervejs med et salg, der ville ende med en opjustering af deres regnskab eller noget andet i den stil, men deres svar var på det tidspunkt utilstrækkeligt, siger Anne Bruun.
Som at blive taget i at køre for stærkt
Derfor er mere end et halvt års dialog altså fredag endt med en politianmeldelse af AaB. Finanstilsynet har ikke taget stilling til om, AaB's aktier blev påvirket af usikkerheden i de fire dage i februar, eller om nogen har tjent penge på den.
Her handler det om det principielle. Og det kan ikke laves om, selv om AaB har forelagt Finanstilsynet sine invendinger.
- Jeg kan godt forstå, at man hos AaB er frustrerede. Men det er lidt, ligesom hvis man bliver taget i at køre for stærkt - du kan ikke rette det igen, og det ender med en bøde, siger Anne Bruun til TV2 Nord.