02:33

Vi tester formen hos AaB inden sæsonstart

AaB sejrede i sidste testkamp

Med mål af Jannik Pohl og Jakub Sylvestr vandt AaB mandag aften 2-1 over Odds Ballklub fra Norge.

På søndag er Superliga-tørken overstået. Snart ruller bolden i Danmarks bedste fodboldliga igen, og der er lagt op til en, set med nordjyske briller, intens start hvor AaB jagter sjettepladsen i tabellen. Det er nemlig den placering, der som den sidste giver plads i ligaens mesterskabsspil. Mislykkes det, skal klubben istedet kæmpe for at undgå nedrykning.

Holdet har forstærket sig offensivt med Jakub Sylvestr og på målmandsposten med Ivan Lucic. Og så er har Morten Wieghorst overtaget cheftrænerposten efter Lars Søndergaard. AaB har med andre ord sat sejlene for at nå målet.

Vinterpausen er, udover indkøb, blevet brugt til træning både i styrkerummet og på banen, men resultaterne i de mange testkampe, der er blevet spillet både hjemme og på træningslejren i Portugal har ikke været prangende. Mandag aften fik spillerne så en sidste mulighed for at revanchere sig, og højne selvtilliden inden det på søndag for alvor er alvor.

Aftenens testkamp blev spillet på Aalborg Stadion mod de norske bronzevindere fra Odds Ballklubb, og AaB formåede at ende ud som sejrsherre. Kampen endte 2-1 på mål af de offensive spydspidser Jannik Pohl og Jakub Sylvestr, og sejren var fuldt fortjent.

AaB indledte aggresivt, og lagde pres på gæsterne. Det var dog Nicolai Larsen, der måtte først i aktion af de to målmænd, men Riku Riskis chance efter ni minutters spil blev reddet i flot stil.

Både Sylvestr, Blåbjerg og Wúrtx var nærgående i resten af halvlegen, og med fire minutter tilbage af 1. halvleg lykkedes det nordjyderne at bringe sig foran. Jakub Sylvestr var vågen, og opfangede en Odds-aflevering på tværst. Hurtigt derefter fik den slovakiske angriber sikkert sendt bolden i mål.

I anden halvleg viste Børsten, Thellufsen og Meilinger sig frem for træner Wieghorst og de fremmødte fans, men det var indskiftede Jannik Pohl, der fik måltavlen på 2-0, da han efter en bolderobring af Jakob Blåbjerg tørt scorede ved forreste stolpe.

Kampen syntes lukket, men blot fire minutter senere bragte Odds spænding tilbage i dysten, da Oliver Berg i anden omgang fik scoret på Nicolai Larsen. Det blev dog ved det ene norske mål, og AaB gik - tør man sige endelig - fra banen med en sejr i hånden.