01:53

De to nye træner i hendholdsvis AaB og Hobro IK mødtes for første gang hinanden i dag i en træningskamp på AaBs anlæg i Ø. Uttrup, og det blev Morten Wieghorst og AaB der vandt det første møde mellem de to nye træner med 2-0. Hobros træner Thomas Thomasberg kan dog glæde sig over, at Hobro fremover vil hans spillertrup blive fuldtidsproffesionelle selvom Hobro "kun" spiller i 1 Division, men med indførelsen af fuldtids kontrakt spillere i Hobro regner den nye træner med det kan blive afgørende for om Hobro igen er at finde i superliagen i næste sæson. For AaB og Morten Wieghorst gælder det at komme med mellem de 6 bedste i superliagen, der giver adgang til at spille med om medaljer. AaB åbner turenringen den 19 Februar på hjemmebane mod Morten Wieghorst gamle klub AGF, mens Hobro skal forsvarer førstepladsen i 1 Division Video: Jesper Lange

Foto: Jesper Lange

1 af 2

AaB trak det længste strå i testkamp mod Superliga-kandidater

To mål i anden halvleg sikrede AaB sejren i den første af to testkampe mod Hobro.

Hobro IK ligger i toppen af 1. division og med Thomas Thomasberg som ny cheftræner har klubben øjnene stift rettet mod Superligaen, som de ellers sagde farvel til sidste forår.

AaB derimod skal i Superliga-grundspillets sidste fem runder kæmpe med næb og kløer for at ende blandt de seks bedste hold, der spiller videre i mesterskabsspillet. De øvrige - og den gruppe er AaB i øjeblikket en del af - skal spille nedrykningsspil.

Torsdag mødtes de to hold så i en testkamp forud for forårspremiererne i Superligaen og 1. division, og styrkeprøven mellem de to nordjyske hold faldt ud til AaB's fordel.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"60023\"}"]

Læs også : AaB'er lagde op til sejrsmål ved afrikansk mesterskab

Superliga-mandskabet vandt 2-0 over Hobro på mål af Kasper Risgård og Jannik Pohl o en intens og livlig kamp hvor første reelle chance først faldt efter 22 minutters spil. Her var Hobro, der gæstede AaB's træningsanlæg på Hornevej i Aalborg tæt på en føring, men alene mod AaB-keeper Nicolai Larsen sendte Domoraud bolden forbi mål.

AaB var efterfølgende mest på bolden, men indlæg og afslutninger var for upræcise til at bringe holdet foran, og efter 45 minutter var stillingen som fra start 0-0.

Kampens første mål faldt efter 57 minutters spil på et straffespark. En Hobro-spiller tog hånden i brug i feltet, og AaB's erfarne Kasper Risgård omsatte sikkert straffesparket til mål.

Hjemmeholdets dominans fortsatte i anden halvleg, men Hobro var ikke uden chancer, og i 69. minut måtte AaB's Joakim Mæhle redde bolden på stregen efter et hjørnespark. Kort efter var det Nicolai Larsen, der forhindrede Hobro i at komme på måltavlen, da endnu en standardsituation blev farlig for hjemmeholdet.

2-0-målet faldt efter 77 minutters spil hvor Jannik Pohl efter oplæg fra Joakim Mæhle fik netmaskerne til at blafre og trods flere muligheder til Hobro sluttede kampen med den stilling. 

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"59824\"}"]

Læs også : AaB uden chance: På overarbejde i Tyskland

 

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"59396\"}"]

Læs også : Thomas Thomasberg bekræftet som ny cheftræner i Hobro IK