LIGE NU:

AaB's pokalfinale får ekstra tilskuere

Der er givet grønt lyst til at pokalfinalen mellem AaB og SønderjyskE får mere end 500 tilskuere - hvor mange der bliver plads til afgøres i de kommende dage.

Pokalfinalen mellem AaB og SønderjyskE får mere end 500 tilskuere. Det har regeringen og Folketingets partier besluttet.

Kampen, der skal spilles 1. juli på Blue Water Arena i Esbjerg bliver nemlig en af de kampe, der bliver afviklet efter samme forsøgsordning som tre Superliga-kampe i den forgangne weekend.

Hvor mange tilskuere, der bliver plads til i Esbjerg ved man ikke endnu. Det skal Rigspolitiet sammen med sundhedsmyndighederne beslutte i løbet af de kommende dage. Sikkert er det dog, at de billetter, der bliver sat til salg bliver fordelt ligeligt mellem AaB og SønderjyskE, så selvom kampen næsten er på SønderjyskE's hjemmebane får de altså ingen hjemmebanefordel over AaB.

Artiklen fortsætter under billedet..

Sådan så det ud da på tiskerrækkerne da kampen mellem Brøndby og FCK i weekenden blev afviklet med 2750 tilskuere på stadion.
Sådan så det ud da på tiskerrækkerne da kampen mellem Brøndby og FCK i weekenden blev afviklet med 2750 tilskuere på stadion.
Foto: Lars Møller / Ritzau Scanpix

En glædelig beslutning

Kampene mellem Lyngby-OB, AC Horsens-Randers FC og Brøndby-FCK blev i den forgangne weekend spillet med henholdsvis 875, 700 og 2750 tilskuere på lægterne og erfaringerne fra de tre kampe viser, skriver DBU og Divisionsforeningen i en pressemeddelelse, at klubber og publikum kan håndtere friheden fra de ellers stramme corona-retningslinjer ansvarligt. Og derfor glæder det også DBU-direktør Jakob Jensen at pokalfinalen får mere end 500 tilskuere:

- Pokalfinalen er og bliver en fejring af dansk fodbold. Derfor er det godt for klubberne, spillerne og fansene, at de i disse corona-tider i højere grad kan opleve kampene sammen. Tak til Regeringen og Folketingets partier for at gøre det muligt, udtaler han i pressemeddelelsen.

Også Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, er godt tilfreds med at flere af AaB's fans sammen med SønderjyskE's ditto kan hjælpe deres hold fra tribunerne:

- Vi er rigtig glade for at få mulighed for flere fodboldfans til finalen i Sydbank Pokalen. Vi ved endnu ikke, hvor mange fans det bliver, men det fastlægger vi i løbet af de kommende dage i samarbejde med myndighederne. Uanset hvad ser vi frem til en festlig finale i Esbjerg, udtaler han.

 

Fakta: Sådan skal tilskuerne opføre sig