Foto: Aalborg Energie Technik a/s

Aalborg Energie Technik får kæmpe ordre

Aalborg Energie Technik skal opføre 87 millioner euro stort biomassefyret kraftvarmeværk i Frankrig.

Aalborg Energie Technik (AET)har vundet en ny stor kontrakt i Frankrig på et kraftvarmeanlæg til 87 mio EUR. Anlægget skal placeres på papirfabrikken Gemdoubs i Doubs, i regionen Bourgogne-Franche-Comté.

Der er tale om et moderne projekt, som opfylder de strenge krav, der stilles af fransk lovgivning. Anlægget består af brændselshåndtering, en AET-biomassekedel, dampturbine, røggasrensningssystem samt dampforbindelse til Gemdoubs.

Anlægsomkostningerne for CBN-anlægget på 87 millioner euro er projektfinansieret.

En bankpulje bestående af en række forskellige banker har finansieret hovedgælden, og andre investorer har finansieret mezzaninkapitalen.

Blandt bankerne er Natixis Energéco og Caisse des Dépôts et Consignations, som både finansierer projektet på mezzaninniveau og med egenkapital. Både Natixis Energéco og Caisse des Dépôts et Consignation deltog ligeledes i finansieringen af de to foregående biomasseanlæg, som Akuo Energy har stået for.

- Det er med glæde, vi fortsætter det gode samarbejde, vi har haft hidtil med Akuos team. Vi vil gøre vores bedste for at leve op til de høje forventninger fra Akou, deres partnere og medinvestorer, og for at projektet vil få et sundt investeringsafkast. Vi er sikre på, dette vil blive et vellykket og grønt projekt, som alle interessenter vil være stolte af at være en del af, siger Hans Erik Askou, adm. direktør hos Aalborg Energie Technik.