Aalborg får 4G+ master

Telenor opgraderer ni mobilmaster i Aalborg til 4G+ for at følge med det stigende dataforbrug omkring blandt andet bymidten, lufthavnen og Aalborg stadion

Det bliver dobbelt så godt, når der bliver udrullet 4G+ rundt om i landet. I Aalborg stiller Telenor nu mobilmaster op, og de lover, at ¤G+ er dobbelt så hurtigt som 4G. 

Danskerne har stor appetit på mobildata, og bare siden nytår er datatrafikken i Telenors mobilnetværk steget med 46 procent. Væksten i dataforbruget stiller store krav til teleselskaberne om hele tiden at udvide kapaciteten i mobilnettet, så ”digitale trafikpropper” undgås.

Telenor er derfor i gang med at udvide kapaciteten i 4G-nettet med det, teleselskaber kalder carrier aggregation, men som også går under betegnelsen 4G+.

Den nye 4G-teknik rulles netop nu ud på udvalgte mobilmaster i nogle af Danmarks største byer, nemlig København, Aarhus, Aalborg, Odense og Roskilde. I løbet af december opgraderer Telenor ni af sine mobilmaster i Aalborg til 4G+.

Dermed forbedres hastighederne på mobilt bredbånd i og omkring indre by, herunder Nytorv, samt Aalborg stadion og lufthavnen. Også basisuddannelsen på Aalborg universitet burde være inden for rækkevidde af 4G+ signalet.

Forudsætningen for at få adgang til 4G+ er, at man har en smartphone, der understøtter den nye teknologi

-Vi starter med at opgradere til 4G+ i de største byer, fordi det er dér, kapaciteten i mobilnettet er mest under pres. Måned for måned stiger kundernes brug af mobildata, fordi flere og flere får smartphones, som bruges flittigt til mails og nyheder med, når de er på farten, men i stigende grad også til at se tv og video, som lægger beslag på meget kapacitet i mobilnettet. Med 4G+ lægger vi billedligt talt et ekstra spor på den digitale motorvej de steder, hvor det trækker op til kødannelse, fordi mange bruger deres smartphones på samme tid, siger Telenors netværksdirektør Peter Nødbak.

Den nye teknologi gør det muligt for teleselskabet at lægge to frekvensblokke sammen og dermed fordoble båndbredden, så mobilkunderne får gode gennemsnitlige datahastigheder, selvom tv- og videotjenester lægger pres på kapaciteten i mobilnettene. Hvis man befinder sig i nærheden af en mobilmast, der er opgraderet til 4G+, så vil der stå 4G+ i telefonens display, såfremt man har en af de nyere smartphones, der understøtter 4G+.

100 af Telenors mobilmaster i de største byer udstyres med 4G+ inden udgangen af i år, og 330 flere master følger efter i første kvartal 2016. 

 

Her står de 12 mobilmaster med 4G+ 

Mobilsignalet rækker typisk i en radius af 1-2 km fra masten.
  • Vesterbro 125
  • Vegavej 72
  • Algade 18
  • Provstejorden 13
  • Frederikstadvej 8
  • Lufthavnsvej 100
  • Vestre Havnepromenade 21
  • Reberbansgade 15
  • Aalborg stadion

 

Forsiden lige nu