LIGE NU:

Aalborg Håndbold klar til afgang: Prestigefyldt Final Four venter i Køln

TV2 Nord er med, når Aalborg Håndbold i morgen møder PSG Paris og den kommende Aalborg-spiller Mikkel Hansen i Final Four.

Great Dane står der på skiltet i Aalborg lufthavn, da Aalborg Håndbold tjekker ind og sætter kursen mod Køln for at deltage i verdens mest prestigefyldte håndboldfinalestævne Final Four.

TV2 Nord er med, når Aalborg Håndbold i morgen møder PSG Paris og den kommende Aalborg-spiller Mikkel Hansen i Final Four.

Aalborg Håndbold er mellem de fire bedste hold tilbage i turneringen, som enhver håndboldspiller drømmer om at være med i.

- Jeg har siddet klistret foran fjernsynet, når der har været Final Four og drømt om at komme til at spille foran 20.000 tilskuere, siger anfører Rene Antonsen, som tilføjer:

- Jeg ved, at alle spillere, der er med her i dag på vores hold, har drømt om at få lov at spille med i dette finalestævne.

Rene Antonsen og de øvrige spillere tjekker ind, mens der også lige bliver tid til at give et par autografer inden afgang.

Spilleren har forinden fået strenge instrukser om, hvor de skal sidde i det lejede fly. På grund af corona er hele Final Four-turneringen omgivet af strenge coronarestriktioner, og det starter i Aalborg lufthavn, hvor spillerne altså ikke bare kan sætte sig hvor de vil, men skal sidde alene på hver sit sæde.

Det er første gang i Aalborg Håndbolds historie, at klubben er klar til Final Four, som skal spilles i tyske Köln den 12. juni. Modstanderen Paris Saint-Germain har den danske superstjerne Mikkel Hansen på holdet. Klubben var i Champions League-finalen i 2017, men har aldrig vundet turneringen. At det netop er Paris og Mikkel Hansen, der bliver modtanderne - betyder hårdt arbejde, MEN en opgave, som nordjyderne er klar til at tage på sig

Og sådan fortsætter det hele weekenden for alle fire finalehold, som er indlogeret på samme hotel i Køln, men på hver sin etage, så man ikke risikerer, at spillerne kan smitte hinanden.

Når man kigger ned over EHF, det internationale håndboldforbunds såkaldte timetable for Aalborg Håndbold fra torsdag til søndag aften, bider man mærke i at ikke engang spillere og ledere f.eks må sidde sammen og spise deres måltider. Og det er også forbudt for spillere og ledere at forlade hotellet alene og gå en tur; det skal ske samlet og under opsyn.

Og indkøb i lokale butikker er totalt udelukket for håndbolddrengene fra Aalborg.

Der venter spillerne et hårdt program, for inden for de næste otte dage skal Aalborg Håndbold deltage i tre store finaler, foruden Champions League her i weekenden, venter der onsdag aften den afgørende kamp om det danske mesterskab i Gigantium mod Bjerringbro - Silkeborg. Allerede tre dage senere møder Aalborg Håndbold GOG fra Odense i semifinalen i den danske udgave af Final Four, kaldet Santander Cup.

Især nederlaget i anden finalekamp tirsdag aften i Jysk Arena i Silkeborg, hvor Aalborg Håndbold havde det danske mesterskabet inden for rækkevidde, gjorde ondt og sad tydeligt i ansigtet på spillere - og især træner Stefan Madsen efter nederlaget på 30-29 efter en gyser afslutning.

- Det tog lidt ekstra tid at kommer over det nederlag både for mig, men også spillerne og vi var meget ramt, det kunne du jo også tydeligt se i ansigterne på os alle sammen, siger  Stefan Madsen, der tilføjer:

- Nu har vi sundet os lidt, og hvis man flyver op i helikopterne og ser hvad, det er, vi har gang i, så er det jo rigtig stort, hvem havde troet, at vi så kort tid inden afslutningen har mulighed for at tage tre titler. Vi har allerede nu skrevet historie, så det er rigtig stort.

Lørdag kl 15.15 spiller Aalborg Håndbold semifinale mod PSG Paris med den kommende Aalborg-spiller Mikkel Hansen og en anden dansk landsholdspiller Henrik Toft på holdet, måske det bedste af de fire hold i Final Four stævnet. De to andre hold er FC Barcelona, der møder et andet fransk hold nemlig Nantes, med den danske landsholdsmålmand Emil Nielsen på holdet.

De to vindere mødes finalen søndag kl 18, mens kampen om tredje og fjerdepladsen spilles søndag kl 15.15. Det hele afvikles i Lanxess Arena, hvor der normalt ville have været udsolgt til Final Four finalestævnet, og det vil sige 20.000. Men på grund af cororna bliver der kun lukket 500 tilskuere ind til hver af semi- og finalekampene.

De 500 pladser er fordelt ligeligt mellem de fire finalehold, og ifølge direktør Jan Larsen, Aalborg Håndbold, vil der komme omkring 50 fans fra Aalborg Håndbold til Køln for at overvære den historiske begivenhed for den nordjyske håndboldklub.

TV3 sport sender live fra alle kampe hele weekenden, og TV2 Nord har et hold til Køln for at følge finalestævnet.