Aalborg Håndbold lider overraskende nederlag - nu venter altafgørende kamp

Fredericia Håndbold tog med lodder og trisser sejren efter et sandt drama.

Aalborg Håndbold havde en fod i DM-finalen, men et vildt Fredericia-comeback betød, at der fortsat er spænding om, hvem der skal i finalen.

Fredericia HK vandt med 30-29.

Kampreferat:

Onsdag aften havde Aalborg Håndbold muligheden for at spille sig direkte i DM-finalen. Det krævede dog en sejr eller et uafgjort resultat mod sæsonens helt store overraskelse Fredericia Håndboldklub.

Og hvis man troede, at Aalborg-holdet nemt kunne spadsere forbi Fredericia-holdet, så skulle man tro om igen. Det upåagtede Fredericia-mandskab, som den tidligere landstræner for Danmark Guðmundur Guðmundsson står i spidsen for, bød nemlig Aalborg Håndbold op til dans i første halvleg.

Selvom Buster Juul reducerede til 14-15 med en sikker scoring på straffekast med omkring 15 sekunder tilbage af første halvleg, formåede Fredericia at gå til pause med en tomålsføring.

Her reducerer Buster Juul.

I anden halvleg fortsatte Fredericia de gode takter, og det så svært ud for Stefan Madsens tropper ved 20-22.

Herefter ændrede kampbilledet sig drastisk. De vakse Aalborg-spillere lykkedes med at stjæle bolden fra Fredericia efter nogle sløsede indspil til stregen, og derfor kunne Aalborg-holdet i flere tilfælde løbe ned at score i et tomt Fredericia-mål, eftersom mandskabet fra Syddanmark forsøgte at lukrere på syv mod seks-spillet.

Her bringer Barthold Aalborg Håndbold foran med to.

Den norske venstrefløj Sebastian Barthold smed bolden i tomt mål til 24-22, og det fik Guðmundur Guðmundsson til at trykke på den grønne time out-knap.

Islændingen var langt fra tilfreds med, hvad han så og råbte:

- Stop det (indspillene til stregen), vi har ikke behov for det. De stjæler alle bolde, lød det fra den iltre islænding.

Midtvejs i anden halvleg var Aalborg i front med to mål, og det hul havde Fredericia svært ved at lukke. Omkring fem minutter før slutfløjt var Aalborgs forspring ved at svinde ind til et mål, men Mikael Aggefors hev en stor redning op ad hatten på et straffekast.

Få øjeblikke senere havde Fredericia mulighed for at udligne, men endnu engang brændte de fra syvmeterpletten. Lidt over et minut før tid lykkedes det dog Guðmundur Guðmundssons spillere at få snor i Aalborg Håndbold og udligne til 29-29.

Til syvende og sidst lykkedes det såmænd også holdet at lave det helt store comeback. En scoring otte sekunder før tid, bragte dem på 30-29, hvilket var nok til at tage sejren. Dermed skal den afgørende DM-semifinale spilles i Aalborg søndag eftermiddag.