Aalborg Håndbold tager fusen på alle: Besejrer de seneste Champions League-finalister

Onsdag aften leverede Aalborg Håndbold en vaskeægte mandfolkepræstation, da holdet højst overraskende slog ungarske MVM Veszprem KC.

Danske Rasmus Lauge kunne ikke forhindre Aalborg Håndbold i at levere en vaskeægte sensation, da det hvidklædte nordjyske mandskab snød alt og alle og besejrede ingen ringere end Veszprem.

- Det er et historisk resultat. Det var en kamp om liv og død, og det var ikke bare sådan, at Aalborg sagde, at nu har vi tredjepladsen. Aalborg truer nu Veszprems andenplads i Champions League-gruppen, og det er kæmpestort, udtalte TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard ifølge TV2 efter kampen.

Onsdag havde Aalborg Håndbold mulighed for at revanchere, efter holdet for en uge siden tabte til ungarske Veszprem med 27-33.

Fornuftig føring ved pausen

Ligesom i de to holds seneste møde kom Aalborg Håndbold ud som lyn og torden. Nordjyderne havde opbygget en tremålsføring ved pausen, hvor stillingen hed 19-16 til nordjyderne.

I sidste uges nederlag til ungarerne blev Aalborg Håndbold kørt over i anden halvleg, så sejren føltes fortsat langt væk trods det gode udgangspunkt. Det stod dog hurtigt klart, at overraskelsen lurede. Den ventede scoringsstime fra Veszprem lod vente på sig.

Med ni minutter igen af opgøret modtog Henrik Mølgaard et rødt kort, efter han havde fået tre to-minutters udvisninger. Han måtte derfor se resten af kampen fra tribunen.

Sejren var imidlertid inden for rækkevide, idet Aalborg førte med fem mål. Få minutter før tid var forspringet skrumpet til ét mål, og spændingen var derfor intakt.

Selvom ungarerne formåede at komme neglebidende tæt på en udligning, så holdt de forsvarende danske mestre, modsat sidste uge, stand, og i slutminutterne fik Aalborg Håndbold via godt forsvar sat en prop i Veszprems målstime.

Få sekunder før tid satte Buster Juul dødsstødet ind og cementerede sejren med sit niende mål, og holdet kunne derfor bryde ud i jubel. Resultatet endte med at hedde 32-30 til Aalborg Håndbold.

- Største enkeltstående præstation i klubbens historie

Håndboldkommentator Joachim Boldsen holdt ikke igen med de store gloser umiddelbart efter kampen. Den tidligere Aalborg-spiller kalder sejren for den største enkeltstående præstation af Aalborg Håndbold i hele klubbens historie.

Udover sejren kan mandskabet glæde sig over to ekstra point på kontoen. Nu ligger de i hælene på Veszprem i EHF Champions Leagues gruppe B. Gruppen toppes af FC Barcelona, der fortsat er ubesejret efter seks kampe. Aalborg Håndbold indtager tredjepladsen og har 10 point efter otte kampe. Det er ét færre end Veszprem, der har 11 point efter syv kampe.