Aalborg Håndbold vinder gyserkamp i Gigantium

Det var med 4300 tilskuere i ryggen, at Aalborg Håndbold vandt 34-33 over HC Meshkov Brest i aften.

En larmende jubel bryder løs i Gigantium, da Lucas Sandell sætter det afgørende mål ind, der sikrer Aalborg Håndbold en sejr.

Speakeren havde flere gange i løbet af kampen opfordret publikum til at lave 'international stemning' i hallen, og det er der en helt særlig årsag til.

Det er tre uger siden, at der sidst var Champions League håndbold i Gigantium, men i aften var verdens største håndboldturnering så atter tilbage.

4300 tilskuere var mødt frem til aftenens kamp mod det hviderussiske mandskab fra HC Meshkov Brest, som, også efter i aften, stadig har til gode at vinde en kamp i gruppespillet.

Mølgaard startede på bænken

Aalborg Håndbolds startopstilling inkluderede ikke Henrik Mølgaard, som sad på bænken ved siden af tilbagevendte Aron Palmarsson. Sidstnævnte er endnu ikke oppe i fuld gear efter sin skade, men der skulle ikke gå mere end tre minutter, før han var at finde på banen.

Det skete, fordi gæsterne fik deres første udvisning, og i overtalsspil kommer man ikke udenom, at Palmarsson er en vigtig brik.

Det var dog de undertippede gæster fra Hviderusland, der kom bedst fra start. Aalborg håndbold sløsede med afslutningerne, og derfor var gæsterne foran ved stillingen 4-3 og igen ved 7-6.

Derfor bad speakeren i Gigantium de trofaste tilskuere i Gigantium om at lave 'international stemning i en international arena', når udeholdet havde bolden i angreb.

Timeout efter 20 minutter

Aalborg Håndbolds træner, Stefan Madsen, var tvunget til at tage en timeout allerede efter 20 minutter, hvor gæsterne overraskende havde bragt sig foran med 13-11.

Derefter blev både Henrik Mølgaard og Aron Parlmarsson sendt på banen, og Parlmarsson fik scoret sit først mål og udlignede målscoren til 13-13.

Da der var fire minutter tilbage af første halvleg, var det atter gæsterne, der var foran med to mål. Det lykkedes dog lige akkurat i sidste sekund af første halvleg for Aalborg Håndbold at få bragt balance i regnskabet, da en af holdets bedste spillere i første halvleg, Sebastian Bartholt, med sin femte scoring fik udlignet til halvlegsresultatet 18-18.

Udeholdet spillede fremragende

Det var ikke til at se, at HC Meshkov Brest endnu ikke har fået point i Champions League gruppespillet. Holdet scorede mange fremragende mål på kontra, styret af banens absolut mindste spiller Stas Skube.

Anden halvleg startede på samme måde, som første halvleg sluttede, - med en scoring af Sebastian Barthold, da han med én hånd greb et langt udkast fra målmand, Simon Gade, og smækkede bolden i mål.

Det var kampens flotteste detalje til en Aalborg-føring og lidt senere, kom der endnu en flot detalje, da Aron Parlmarsson vippede bolden til Felix Clara, der scorede sit sjette mål der udlignede stillingen til 22-22.

Publikum rystede hviderusserne

De to svenske dommere dømte en forkert kendelse, og derefter en helt urimelig to-minutters udvisning af en Aalborg Håndbold spiller, og dét satte Gigantium i kog.

Først der, indtraf den 'internationale stemining', som speakeren flere gange havde efterlyst. Publikum buhede så højt, at støjniveauet nåede en højde, der ville have fået Arbejdstilsynet til at afbryde kampen, hvis de altså havde været tilstede.

Den situation og stemning rystede gæsterne så meget, at Aalborg Håndbold pludselig var foran med 27-24. Det kan man blandt andet tilskrive storspil i målet af Simon Gade.

Samme Simon Gade diskede op med endnu et par uvurderlige redninger, og så kunne fløjspilleren Kristian Bjørnsen med sit syvende mål bringe hjemmeholdet foran 30-27.

Der var ti minutter tilbage, og mange troede, at kampen var afgjort, men gæsterne ville det anderledes.

De var hele tiden lige i haserne på hjemmeholdet, og da der var fem minutter tilbage af kampen, var hjemmeholdets føring skrumpet ind til kun ét eneste mål.

Efter kampen fangede vi træner Stefan Madsen, Sebastian Barthold, der scorede syv mål i kampen og endelig Direktør Jan Larsen.