Deltagere i Aalborg Halvmarathon passerer Nordkraft i Aalborg.

Aalborg Halvmarathon 2020 er aflyst

DGI har landsdækkende valgt at aflyse alle arrangementer i april måned – og overvejer nøje deres store events i maj og juni.

Det er med stor beklagelse, at DGI må meddele, at Aalborg Halvmarathon den 17. maj 2020 er aflyst.

- Der er rigtig mange, som gerne vil være en del af Aalborg Halvmarathon, og det er vi glade for og stolte af, men som situationen er nu, mener vi ikke det er forsvarligt at samle så mange mennesker allerede midt i maj, siger Birgitte Nielsen der er direktør i DGI Nordjylland.

- Vi er fuldt ud klar over at beslutningen skuffer mange, der havde set frem til en tur igennem Limfjordstunnelen og har trænet frem mod én af forårets store motionsoplevelser, siger Birgitte Nielsen.

De sidste uger har DGI været i tæt dialog med myndigheder og samarbejdspartnere om forskellige muligheder. Men med det tætpakkede program af events der finder sted i september, ville flytning af Aalborg Halvmarathon heller ikke være en mulighed

- Vi ville bidrage til at lægge yderligere pres på tilgængelige ressourcer hos myndigheder og ikke mindst de mange frivillige i foreningslivet, som i forvejen får nok at se til med at hjælpe til øvrige events.
 

Næste år får et ekstra hak

DGI har derfor valgt løsningen at vende stærkt tilbage den 9. maj 2021 med Aalborg Halvmarathon. Der sættes alle kræfter ind på at skabe en endnu større oplevelse. Flere af de tiltag, deltagerne skulle have været præsenteret for i år, får et ekstra hak, og DGI udvider oplevelsen langs ruterne markant. Og selvfølgelig går turen også igennem Limfjordstunnelen i 2021.

DGI håber på fortsat opbakning, når arrangementet vender tilbage til Aalborg næste år.
Deltagernes startnummer er allerede overført til den 9. maj 2021 og man skal derfor ikke foretage sig noget, hvis man vil være en del af festlighederne. Er det ikke en mulighed at deltage den 9. maj 2021, kan man få refunderet sit deltagergebyr frem til den 17. maj 2020 ved at følge anvisningerne på dette link: https://www.dgi.dk/aalborghalvmarathon/info-deltagere/refusion-frem-til-17-maj-2020.