LIGE NU:

Aalborg Håndbold i storsejr: Nu venter Skjern i finalen

Aalborg Håndbold storsejrede tirsdag aften og sikrede sig pladsen i DM-finalen.

Aalborg Håndbold spillede sig tirsdag aften sikkert i DM-finalen. Efter to tætte semifinaler mod Bjerringbro Silkeborg hvor sejren var gået til begge hold, skulle det hele afgøres i Gigantium i Aalborg foran mere end 5000 publikummer.

Og de fik noget for deres penge. Aalborg Håndbold spillede sprudlende, og var på intet tidspunkt i løbet af kampen bagud til midtjyderne. Det tætteste BSV kom på Aalborg var i slutningen af første halvleg, da de havde indhentet Aalborgs tremålsføring og udlignet til 9-9. Inden pausefløjtet nåede Aalborg dog at komme foran med to igen. 

Anden halvleg var på samme måde en livlig affære, og også tæt, indtil Aalborg med et kvarters spil tilbage trak fra BSV, der havde mistet pusten. Med fire mål i streg fik Aalborg udbygget føringen fra 22-20 til 26-20, og så var det pludselig ikke længere et spørgsmål om hvem der skulle vinde, men om hvor stor Aalborgs sejr skulle være. Og den blev altså stor. Kampen endte nemlig 31-23.

- Det er ubeskriveligt. Jeg har aldrig oplevet en stemning som den her. Vi spiller en fantastisk kamp som et hold, og så må vi erkende, at vi har en af verdens bedste håndboldspillere på vores hold, sagde klubbens direktør Jan Larsen lige efter storsejren med henvisning til den storspillende Sander Sagosen der nu har chancen for at slutte sin tid i Aalborg af med et Danmarksmesterskab. 

 

Finalen bliver Aalborg Håndbolds fjerde på syv år, og vinderne af grundspillet kan dermed endnu engang cementere deres position blandt landets topklubber.

Aalborg Håndbolds Buster Jul var efter kampen i tårer- Glædestårer vel og mærke.

- Det betød godt nok meget. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige. Det har været så stressende en periode, der kulminerer med det her. Hold kæft hvor har vi fortjent det, sagde han med de 5000 publikummers stående ovationer som lydtæppe.

- Det kunne ikke være bedre. Det er helt fantastisk, og vi kan fandme slå alle hold på den her hjemmebane, sagde Buster Jul.

Nu venter Skjern Håndbold i finalen. Første kamp spilles 25. maj på den vigtige hjemmebane i Aalborg.