Navnet 'Aalborg Havn' er fortid - nu har havnen fået et mere internationalt navn. Foto: Aalborg Havn

Aalborg Havn har været til 'numerolog': Se hvad den hedder nu

Store ambitioner om at fordoble sin omsætning og få nye internationale kunder på 10 år gør, at Aalborg Havn nu skifter navn til Port of Aalborg.

De ambitiøse mål om flere internationale kunder skal hjælpes godt på vej af et nyt navn - fra 1. januar skiftede Aalborg Havn navn til det mere internationale Port of Aalborg.

- Vores formål er at skabe værdi for kommunen, og vi tror på, at øget internationalisering bliver en af de vigtigste nøgler til at realisere vores ambitiøse målsætninger. Men skal vi lykkes med at tiltrække flere udenlandske virksomheder, kræver det, at vi løfter blikket og udvider vores perspektiv. Med det nye navn signalerer vi både internt og eksternt, at vi er et internationalt havneområde, og det er afgørende, fortæller administrerende direktør i Port of Aalborg, Claus Holstein.

Når udenlandske koncerner vil etablere sig i Danmark eller i Skandinavien, skal vi være langt bedre til at byde os til.

Claus Holstein, direktør i Port of Aalborg 

Navneskiftet skal bidrage til at nå havnens nye strategiplan.

Her er målet at øge omsætningen fra 200 millioner kroner i 2019 til 400 millioner i 2029 - og skaffe nye virksomheder til havnen. Havnen vil derigennem samtidig bidrage med 5.000 jobs til Aalborg Kommune.

- I et internationalt perspektiv er Danmark et ganske lille land. Afstanden fra eksempelvis Aalborg til København er ikke nødvendigvis noget særligt set fra en udenlandsk virksomhed, og når udenlandske koncerner vil etablere sig i Danmark eller i Skandinavien, skal vi være langt bedre til at byde os til. Vi har styrkepositionerne til at være konkurrencedygtige og ikke mindst et attraktivt sted for nye medarbejdere at bosætte sig, siger direktøren.

Port of Aalborg vil investere to milliarder i de nye faciliteter. Allerede i år rammer investeringerne 200 millioner kroner.

Læs også Ballade om grus i Frederikshavn: Byråd nægter at få gravet oven på drikkevand