Aalborg i kopi-manøvre? Vil lukke rockerborg
Foto: Stefan Kjærgaard / TV2 Nord
Klubhuset i Nørresundby har været lukket siden 22. september.
Med den permanente lukning af Hells Angles rockerborgen i Odense, øjner Aalborg Kommune en mulighed for at kopiere Odense-manøvren.
Onsdag i sidste uge blev Hells Angels rockerborg i Odense definitivt lukket, efter Odense Kommune vandt en retssag over klubben i planklagenævnet.
Og nu er Aalborg blandt andet en af de kommuner, der vil forsøge at kopiere dén finte og få rockerborgen i Nørresundby permanent lukket.
Det fortæller borgmester Lasse Frimand Jensen (S) til TV 2.
- Vi synes, det er en rigtig interessant afgørelse i Odense, og vi bakker meget op om det arbejde, Odense Kommune har lavet. Jeg vil meget gerne foretage mig det samme, siger han.
Sagen fra Odense
I september lukkede Fyns Politi midlertidigt klubhuset med henvisning til en verserende konflikt i bandemiljøet
6. oktober forbød Odense Kommune Hells Angels at bruge adressen som samlingssted i tre måneder
Hells Angeles klagede over beslutningen, og den skulle derfor afgøres i Planklagenævnet
I januar i år nedlagde Odense Kommune et samlingsstedforbud på ubestemt tid
7. juni blev sagen i Planklagenævnet afgjort til Odense Kommunes fordel
Det betyder i praksis, at forbuddet fra 6. oktober bruges til at lukke helt ned for Hells Angels på Petersmindevej i Odense, da National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) vurderer, at der er fare for angreb mod klubhuset.
Positiv indvirkning på byens tryghed
Byens Hells Angeles rockerborg har være lukket siden 22. september på baggrund af den verserende bandekonflikt i Danmark. Senest blev lukningen af rockerborgen forlænget torsdag indtil 27. juni.
Rockerborgen ligger tæt på et boligområde og tæt på børnehaver.
Derfor vurderer den socialdemokratiske borgmester, at det vil have en indvirkning på borgernes tryghed og trivsel, hvis man kan få den lukket permanent.
Hvis det lykkes kommunen at få den lukket, vil borgmesteren ikke opponere mod, at den åbner i et område, hvor der ikke færdes mange mennesker.
Principiel sag
Og de kommuner, der måtte ønske at kopiere Odense-manøvren, kan godt lykkedes med at henvise til den afgørelse, som er faldet i Planklagenævnet.
Det vurderer Frederik Waage, der er professor i forvaltningsret på Syddansk universitet overfor TV 2.
For det er "det almindelige forvaltningsretlige lighedsprincip", der vil gælde.
- Det er en meget principiel sag, som har berørt grundloven. Ikke desto mindre slår man fast, at det ikke er en politisk forening, og det er nok den væsentligste årsag til, at det er blevet sådan her, siger han til mediet.
Borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muus (V), håber også på, at afgørelsen i Odense Kommune kan hjælpe dem med at få lukket rockerborgen i Nyborg Kommune.