Foto: Arkiv: TV2/NORD

02:41

Folkene bag Aalborg Karneval er skuffede over Aalborg Kommune. Karnevallet får nemlig ikke de 500.000 ekstra i tilskud som de havde håbet. De ekstra kroner skulle være gået til bedre forhold omkring karnevallet og færre gener for beboerne i aalborg - men det bliver det ikke til i 2018.

1 af 2

Aalborg Karneval får ikke ekstra tilskud næste år

Aalborg Karneval kritiserer Aalborg Kommune for ikke at prioritere flere kulturprojekter i Aalborg i budgettet for 2018.

Folkene bag Aalborg Karneval er skuffede over Aalborg Kommune. Karnevallet får nemlig ikke de 500.000 kroner ekstra i tilskud, som de havde håbet. De ekstra kroner skulle være gået til bedre forhold omkring karnevallet og færre gener for beboerne i Aalborg - men det bliver det heller ikke til i 2018. 

- Enten elsker man os eller også så hader man os. Der er nogle beboere, som bliver meget påvirkede. Vi skærmer alt det, vi kan på selve paraderuterne, og det vi vil nu er så at mindske generne for dem, der bor i sidegaderne, siger Kresten Thomsen, daglig leder, Aalborg Karneval. 

02:14 Luk video

Karneval ikke på budgettet i 2018

Aalborg Karneval vokser år for år, og hvis det skal fortsætte, skal der derfor flere penge til, mener folkene bag. Men Aalborg Kommune har ikke tænkt sig at tildele karnevallet den halve millioner kroner, der mangler, viser budgettet for kommunen i 2018. 

- Det er trist, at vi ikke kan sætte de aktiviteter i gang, siger Kresten Thomsen. 

Aalborg Karneval har tidligere kæmpet med underskud. For seks år siden måtte Aalborg Kommune give penge til endagsfesten, for at den kunne overleve. Og senest i 2015 havde de et underskud på 356.000 kroner. Men i de sidste to år har de dog vist enorme overskud med et stigende antal deltagere.

Læs også Fik sin bil stjålet: Tyv overså GPS i bagagerummet

Rådmand i Sundheds- og Kulturudvalget Mads Duedahl (V) mener, at kommunen allerede har hjulpet Aalborg Karneval.

- Sidste år var vi jo inde og investere i Kildeparken, så man fik nedlagt fiber og el, og det gjorde, at deres driftomkostninger blev lavere. På den måde har vi hjulpet karnevallet mange år frem ved at nedbringe deres udgifter, så jeg synes faktisk, vi har gjort rigtig meget, siger Mads Duedahl.

Prioriterer andre projekter

Men kritikken af budgettet for 2018 går ikke kun på det ekstra tilskud, de ikke selv får.

- Grundlæggende er der blevet sagt nej til alle de ansøgninger, som er inde i Sundheds- og Kulturudvalget, og det betyder jo, at vi har et meget dynamisk kulturliv, der gerne vil mere, og det er jo rigtig positivt, og det er så ærgerligt, at der ikke kan afsættes midler til det, og det er det, jeg er skuffet over, siger Kresten Thomsen. 

Læs også Pigernes Kro er gået konkurs – kører videre alligevel

Men når karnevallet og andre kulturprojekter ikke kan få penge, er det fordi, at udvalgte projekter skal have en millionindsprøjtning. 

- Jeg synes faktisk, vi har lavet et budget, hvor der tilføres ret mange midler til kulturlivet. For eksempel tilfører vi tre millioner kroner til projektet nede på Spritten og en halv million kroner til Utzon Centeret. Så netto er der faktisk tilført flere millioner kroner til vores kulturområde i Aalborg Kommune. Så jeg synes faktisk, at kulturlivet har fået imødekommet mange af deres ønsker, siger Mads Duedahl.