05:33

Aalborg Kommune har overtaget det private firma DSVM's opgaver med dagrenovation. De kan klare opgaven ligeså effektivt og billigt.

Aalborg Kommune har succes med selv at hente skraldet

Efter DSV Miljø ikke længere ønskede at samle skraldet, har Aalborg Kommune selv overtaget det beskidte arbejde.

Siden nytår har Aalborg Kommune overtaget indsamlingen af dagrenovation fra det private firma DSV Miljø, der ønskede at komme ud af sin kontrakt.

De ansatte er fulgt med over til den nye kommunale arbejdsgiver i en firmaoverdragelse og kan fortsætte stort set som før.

Jeg synes, det er rigtig positivt, at vi kan drive det her mindst ligeså effektivt som de private firmaer. Jeg tror det skyldes, at vi ikke skal tjene penge på det, men kun gør det for at løse en opgave for borgerne

Lasse P.N. Olsen, Rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg (EL)

- Vi har ikke mærket noget til den nye situation. Det har bare kørt upåklageligt. Den eneste forskel på før og nu er, at vi tidligere tømte flere sække på kortere tid. Det bliver nu strakt ud over ugens fem dage, så det er mere skånsomt nu, siger Ivan Christensen fra Aalborg renovation.

Aalborg Kommune indsamler med den seneste firmaoverdragelse nu dagrenovation hos 48.000 private husstande i kommunen, og de forsikrer, at det sker til markedsprisen.

- Vi kan matche de priser, som de private kan tilbyde, og nu hvor branchen generelt har det svært, har vi også musklerne til at gå ind og tage over, når en virksomhed vil ud af sin kontrakt. Vi vil ikke risikere, at der ikke er nogen til at tage sig af vores affald, siger Carsten Iversen, der er renovationschef i Aalborg Kommune. 

Læs også Affald er ”guld” værd for miljø og pengepung

Rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg  Lasse P.N. Olsen (Enhedslisten) er tilfreds med, at kommunen er konkurrencedygtig.

- Jeg synes, det er rigtig positivt, at vi kan drive det her mindst ligeså effektivt som de private firmaer. Jeg tror, det skyldes, at vi ikke skal tjene penge på det, men kun gør det for at løse en opgave for borgerne, siger Lasse P.N. Olsen.