LIGE NU:

Aalborg Kommune kæmper for at undgå nedlukning: - Smitten skal inddæmmes nu

Aalborg kommune arbejder ihærdigt på at få stoppet smittespredningen hos de unge, så kommunen ikke bliver lukket ned på samme måde, som 38 andre kommuner netop er blevet.

Smittetallene stiger i Aalborg Kommune. De seneste syv dage er 356 personer i kommunen konstateret smittet med coronavirus, og det er særligt blandt de unge, at virusset spreder sig.

Derfor frygter Aalborg Kommune nu, at de kan blive kommune nummer 39, der må lukke ned. Tallene nærmer sig nemlig det, vi ser, i andre nedlukkede kommuner.

- Det er en meget lodret kurve, vi ser, siger Mads Duedahl (V), der er Rådmand i Sundhedsforvaltningen i Aalborg Kommune, og fortsætter.

quote Vi skal jo finde ud af, hvad skal vi gøre for at sætte en stopper for det her så hurtigt, som det er muligt. Smitten skal inddæmmes nu. Og noget af det vi ved virker allerbedst, det er at få testet så mange som muligt, så hurtigt som muligt.

Mads Duedahl (V), Rådmand, Sundhedsforvaltningen, Aalborg Kommune

- Rigtig mange af dem, der er smittet, er unge mennesker. Det er dem, der går på vores uddannelser. Så vi skal jo finde ud af, hvad skal vi gøre for at sætte en stopper for det her så hurtigt, som det er muligt. Smitten skal inddæmmes nu. Og noget af det vi ved virker allerbedst, det er at få testet så mange som muligt, så hurtigt som muligt.

Derfor har Aalborg Kommune nu indgået en aftale med alle uddannelsesinstitutioner i kommunen om, at alle studerende skal testet i skoletiden. Det er dog frivilligt, om man vil lade sig teste.

- Det kan være svært at nå, og flere steder har de terminsprøver lige nu, så det er bare lettere, hvis hele klassen tager hen til testcenteret, siger rådmanden.

Det er både på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, at de studerende opfodres til at lade sig teste. Enten går de selv hen til et testcenter sammen med klassen, og ellers kommer der et mobilt tekststed til uddannelsesstedet.

- De kommer måske til at glippe en time eller to, og set i lyset af alternativet, at vi kan blive lukket ned og skal gennemføre alt undervisning online, så er det en lille pris at betale en lektion eller to, siger Rikke Christoffersen, der er direktør på Aalborg Handelsskole.

Studerende vil gerne lade sig teste

På netop Aalborg Handelsskole tager eleverne positivt imod tilbuddet om coronatest i skoletiden.

- Jeg synes, det er det eneste rigtige at gøre, når tallene er som, de er, siger Viktor Tietgen Høfler, der går i 3.e på Aalborg Handelsskole, mens hans klassekammerat fortsætter:

- Der er ikke nogen af os, der har lyst til at blive lukket ned, som de andre 38 kommuner er. Det er fuldstændig skrækscenariet, og vi har jo prøvet ikke at måtte komme i skole før, og det er der ikke nogen af os, der har lyst til igen, siger Anne-Sofie Bredahl Frederiksen. 

Eleverne på Aalborg Handelsskole skal testes fra på fredag, mens andre uddannelser også begynder med test i næste uge.

Eleverne fra 3.e skal testes på fredag.
Eleverne fra 3.e skal testes på fredag.
Foto: Ib William Christiansen

I Aalborg Kommune er der omkring 40.000 studerende, men det er ikke kun på uddannelsesstederne, at kommunen sætter ind i forsøget på at bremse smitten og undgå en nedlukning.

- Vi har nu lavet et enkeltstående initiativ sammen med vores uddannelsesinstitutioner, og det er jeg sikker på vil have en gavnlig effekt. Men, det stopper jo ikke her. Vi skal jo ud og tale med hele civilsamfundet, tale med alle de aktører, der giver mening, og Jomfru Ane Gade er helt sikker også en af dem, vi skal have fat i, siger Mads Duedahl.

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

150816 Blå Kors

Blå Kors: - Vi er klar til kunder fra på mandag i vores genbrugsbutikker

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

Til forsiden

Til forsiden