LIGE NU:

Aalborg Kommune laver egne anbefalinger: Børn kan blive hjemme

Ifølge Aalborg Kommunes nye COVID-19 vejledninger bør man holde børn hjemme fra insitutioner og skoler, hvis nogen i hjemmet har symptomer på smitte. Det skal man indtil hjemmet har været symptomfrit i 48 timer.

Opdateret klokken 19.36

Børn med coronasmittede i familien skal ikke møde i skole efter påske. Det har regeringen besluttet, oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

 

Aalborg Kommune har givet nye anbefalinger, med åbningen af arbejdspladser og børnepasningsinstitutioner.

Ifølge de nye anbefalinger, bør børn ikke møde i institutioner før hjemmet har været symptomfrit i 48 timer. Det anbefaler kommunen selvom, at man ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer kan komme i skole eller institution selvom en i husstanden er smittet. 

Anne Honoré Østergaard (V), der er næstformand i familie- og socialudvalget i Aalborg Kommune, fortælller, at de nye anbefalinger lavet på et forsigtighedsprincip.

- Problemet er, at vejledningerne stritter lidt i alle retninger. Vi har vænnet os til, at anbefalingen er, at man skal blive hjemme, holde afstand og undgå kontakt. Derfor forstår vi ikke myndighedernes nye anbefalinger, siger Anne Honoré Østergaard.

Tre af landets største kommuner står sammen

Det er hendes oplevelse, at mange har været forvirrede grundet myndighedernes opdaterede vejledning. Derfor er Aalborg Kommunes nye vejledning, et forsøg på at skabe klarhed.

- Jeg har snakket med mange forældre, der er utrygge ved at sende deres børn afsted i institution. Først får man en ting at vide og bagefter noget andet. Hvis et barn går i børnehave nu, men kommer hjem til en mor med symptomer, skal det barn så fortsætte med at gå i institution, men holde afstand til sin mor? Efter så lang tid, hvor man har været sammen i karantæne giver det ikke mening, siger Anne Honoré Østergaard.

Også Aarhus og Odense og Københavns Kommune trodser retningslinjerne, og anbefaler at man holder børn hjemme, hvis en i hjemmet er smittet med coronavirus. Det skriver TV2.