Foto: Stefan Kjærgaard

Aalborg Kommune mangler 50 nye dagplejere

Aalborg søger hele 50 nye dagplejere til kommunen. Fødselstallet er stadig stigende sammenlignet med de seneste år, og med yngre familier i byen har kommunen nu indledt jagten på flere dagplejere.

Lige nu mangler der dagplejere over hele kommunen både i villakvarterne og boligblokkene. Der mangler lige nu 50 dagplejere i Aalborg til ca. 200 børn. Det får kommunen til at sætte større fokus på det at være dagplejer for at få flere til at vælge arbejdspladsen i hjemmet. Mange har nemlig en anden opfattelse af, hvad det kræver. 

En af de nye dagplejere er Mette Pedersen. Hun er en af de 650 kommunale dagplejere, der er i Aalborg. 

- Det er vildt fantastisk arbejde. Jeg havde drømt om det i mange år, men jeg syntes, at det krævede en hel del, for når man går ind til det her, så skal man være hundrede procent sikker på, at det er det, man vil, siger Mette Pedersen.  

Det er vildt fantastisk arbejde. Jeg havde drømt om det i mange år, men jeg syntes, at det krævede en hel del, for når man går ind til det her, så skal man være hundrede procent sikker på, at det er det, man vil.

Mette Pedersen, dagplejer i Aalborg Kommune

Hun har ingen pædagogisk uddannelse, og tidligere arbejdede hun i containerbranchen, men siden 1. april har arbejdspladsen været dagplejen hjemme hos hende selv i Svenstrup. 

- Det her med at gå fra at sælge containere til at sidde og lege med børnene, det var en kæmpe stor omvæltning, men det gav mig bare så meget mere. Det er også for min familie, at jeg er hjemme om morgenen og kan sende min bette afsted, og jeg er her også, når man kommer hjem fra skole, siger Mette Pedersen. 

Og man behøver ikke en egentlig uddannelse for at blive dagplejer - man skal bare have hjertet på det rette sted. For selvom man som Mette Pedersen ikke er uddannet pædagog, får man som kommunal dagplejer kurser, inden pasningen begynder. 

- Du kommer jo gennem nogle screeninger af kommunen med meget kompetente folk, og så står de bag dig hundrede procent. Det, synes jeg, bare er rart, at man ikke er alene om det. Jeg synes, alle burde vælge at være dagplejemor, for det er rigtig fedt, så endelig spring ud i det og kom i gang, siger Mette Pedersen. 

Hvis man er interesseret i at blive dagplejer, afholder Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen informationsmøde tirsdag den 19. september klokken 17 til 18, hvor blandt andre Mette Pedersen vil fortælle om det at være dagplejer. 

02:30

Fødselstallet er stadig stigende sammenlignet med de seneste år og med yngre familier i byen har kommunen nu indledt jagten på flere dagplejere.

Luk video