Aalborg Kommune vil have 100 elektriske løbehjul til at stå ved trafikale knudepunkter og stationer, så det bliver nemmere for pendlere at komme rundt i byen. Arkiv. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Aalborg Kommune vil have 100 elektriske løbehjul på gaderne

Kommunen leder nu efter en partner til at rulle elektriske løbehjul ud i Aalborg.

Læs også Bombeaktion på sygehus: Eksperter måtte sprænge attachemappe ved hovedindgang

I en to-årig forsøgsperiode skal aalborgenserne kunne hoppe på 100 elektriske løbehjul og transportere sig gennem byen.

Derfor søger Aalborg Kommune efter en samarbejdspartner til projektet, der skal gøre det nemmere at være pendler til og fra Aalborg. 

- Med de 100 nye deleløbehjul vil vi tilbyde en pendlerløsning i tilknytning til de større knudepunkter og destinationer i Aalborg. Formålet er at udvide mobilitetsudbuddet og gøre flere mobile. Aalborg Kommune vil samtidig gerne højne grønne alternative transportformer i en kombination med fx kollektiv trafik for at opnå færre bilture, udtaler Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Kommunen er på udkig efter en leverandør, som får tilladelse til at udleje el-løbehjul på kommunens arealer. 

Forsøget løber over en 2-årig periode med efterfølgende evaluering i 2021.

Aalborg Kommune skal efter endt forsøgsperiode have udleveret bl.a. tracking data fra leverandøren omkring brugen af løbehjul, disse data skal medvirke til evalueringen af forsøget.

Evalueringen af forsøget skal bidrage med erfaring omkring fordele og ulemper, som kan bruges til det videre arbejde med el-løbehjul og andre nye mobilitetsformer.

Læs også Ung mand påkører pige på elløbehjul - efterlyses af politiet

Antallet af løbehjul skal variere ud fra efterspørgsel pr. station, så byens pladser og gaderum ikke oversvømmes af løbehjul, men der vil som minimum stå 3-5 løbehjul ved hvert knudepunkt, oplyser kommunen. 

Samarbejdet vil være uden omkostninger for Aalborg Kommune, men kommunen forpligter sig til at udpege og stille områder til rådighed på offentligt vejareal, hvor der kan defineres knudepunkter/stationer for deleløbehjulene.