LIGE NU:

Aalborg Lufthavn runder 1,5 millioner passagerer i 2016

Med 1,5 millioner passagerer på mindre end 12 måneder har Aalborg Lufthavn slået sin egen rekord og sætter dermed punktum for et stærkt 2016.

Godt nok har det kunnet mærkes på udenrigsflyvningerne, at Lufthansa sløjfede sin daglige afgang til Frankfurt fra Nordjylland. Men det er stort set også det eneste bump på vejen, der har været i 2016 for Aalborg Lufthavn.

Både indenrigs- og charterflyvninger er steget i forhold til 2015 med henholdsvis ni og 13 procent. Og tirsdag morgen rundede lufthavnen så en milepæl og en rekord: 1,5 millioner passagerer har indtil nu passeret igennem Aalborg Lufthavn i 2016.

Den "runde" passager var del af en familie fra Aarhus, der skulle med Norwegian til Malaga. Udover æren af at udløse rekorden modtog familien og så et gavekort til Duty Free på 1500 kroner og adgangspas til lufthavnens lounge.

- Vi har rejst flere gange fra Aalborg Lufthavn, fordi vi altid får en god oplevelse her. Det er nemt at tage turen fra Aarhus, der er gratis parkering, og så er servicen i lufthavnen noget helt særligt, lyder det fra familien, der skal fejre jul i varmen på tværs af tre generationer.

Samtidig står Aalborg Lufthavn også stærkt i bevidstheden hos danskerne som et godt brand. Da YouGov tidligere i december offentliggjorde en liste over de mest anbefalelsesværdige brands i Danmark, befandt den lille lufthavn i Nordjylland sig blandt de 10 stærkeste. Ovenikøbet i selskab med både Apple, Volvo, Änglamark og Lego.

De 10 mest anbefalelsesværdige brands i Danmark 2016: