LIGE NU:

Aalborg Lufthavn slår rekord

Massiv fremgang i både indenrigs- og chartertrafikken er med til at gøre september 2016 til den bedste måned i Aalborg Lufthavns historie.

Der er massiv fremgang i både indenrigs- og chartertrafikken i Aalborg Lufthavn. For første gang nogensinde rejste mere end 150.000 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Og det er med til at gøre september til den bedste måned i lufthavnens 78-årige historie.

September er kendetegnet ved, at erhvervslivets rejseaktivitet er på fuld højde efter sommerferiens afslutning, og samtidig er september en af charterbranchens største måneder. Tilsammen skaber det en historisk rekord i Aalborg Lufthavn.

Chartertrafikken er gået frem med hele 14,0 procent i forhold til samme måned sidste år, idet 30.779 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i september 2016 i forhold til 26.994 i september 2015.

- Aalborg Lufthavn har de seneste år opnået en markant position som eftertragtet charterlufthavn, blandt andet takket være selskaber som TUI, SunCharter og Bravo Tours. De har set markedspotentialet her hos os, samtidig med, at de har formået at forny deres koncepter, så de rammer bredere. Dermed har de udvidet deres kundekreds. Charterbureauernes markedstilpasning krydret med vores stærke konkurrenceparameter i form af gratis parkering er et perfekt match, siger Aalborg Lufthavns direktør, Søren Svendsen i en pressemeddelelse.

Men det er ikke kun chartertrafikken, der er skyld i rekorden. Det er den stigende indenrigstrafik også, og de mange frekvenser på indenrigsruten mellem Aalborg og København, er afgørende for, at erhvervslivet har optimale vilkår. Indenrigsruten er også afgørende for fritidstrafikken, og med fokus på dette område ønsker Københavns Lufthavn og Aalborg Lufthavn at indgå et samarbejde.

- De mange turister der eksempelvis besøger København hvert år, ankommer til hovedstaden på grund af Københavns oversøiske trafik. I vores kommende samarbejde med Københavns Lufthavn vil vi gøre det muligt, at eksempelvis en kinesisk gruppe, også hopper på et af de 17 daglige indenrigsfly til Aalborg og oplever Nordjylland nogle dage. Dette produkt vil inden længe være tilgængeligt via vores arbejde med at etablere et incomming bureau i Nordjylland, slutter Søren Svendsen i pressemeddelelsen.

Aalborg Lufthavn har i samarbejde med Business Region North og VisitNordjylland igangsat etablering af et Incomming Bureau, som skal sikre flere turister til Nordjylland gennem Aalborg Lufthavn.

Første del, der omfatter analyse og markeds afsøgning, udføres af Samson Travel, Frederikshavn.

Det er kun i udenrigstrafikken, der ses en tilbagegang. Den er på 15,6 procent, da 34.751 passagerer fløj direkte fra Aalborg Lufthavn til udlandet i september 2016, hvor de samme måned sidste år, havde 41.184 passagerer.