Aalborg og Frederikshavn mistede fordel efter første kamp

Hverken Aalborg Pirates eller Frederikshavn White Hawks var i stand til at beholde hjemmebanefordelen, da begge nordjyske mandskaber tabte fredag.

Både Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates havde inden slutspillets første kvartfinalekamp fordel af en ekstra hjemmekamp i bedste-af-syv-serierne, men den fordel røg fredag.

Begge mandskaber måtte nemlig forleden isen med et nederlag fredag aften.

I Frederikshavn var grundspillets nummer tre ellers tæt på, men gæsterne fra Esbjerg Energy formåede at udligne til 2-2 med to minutter tilbage af kampen.

Da vinderen så skulle findes i overtid, var det Esbjergs forward Christian Wejse, der sendte den afgørende puck i mål - og dermed sikrede vestjyderne sejren.

Efter kampen var Frederikshavn-lejren dog primært frustrerede over Esbjergs første mål, som man slet ikke mener skulle tælle.

- I min verden er pucken ikke inde. Det ligner en puck, som overhovedet ikke har været inde over stregen. Det er en kæmpe skandale, men dommeren var sikker på, at den var inde, må vi gå ud fra, siger Rasmus Søndergaard, anfører for White Hawks, til Kanal Frederikshavn.

I Aalborg var de forsvarende mestre resultatmæssigt længere fra en sejr - her vandt gæsterne fra Herning Blue Fox første kvartfinale i serien med 6-3.

De sidste to Herning-scoringer blev dog sendt ind i et tomt mål i sidste minut, da Aalborg havde byttet målmanden for en ekstra forward i jagten på en scoring.

Med de to nordjyske nederlag er hjemmebanefordelen nu spillet over på henholdsvis Esbjergs og Hernings hænder. Dermed skal Aalborg og Frederikshavn nu vinde mindst en gang på udebane, før en sejr i bedst-af-syv-serien kan lade sig gøre.

Anden runde af kvartfinaleserien spilles søndag.

Det gik hårdt for sig i Aalborg Pirates' første slutspilskamp. Her er det Nikolaj Carstensen, der har været i nærkontakt med en Herning-stav.