LIGE NU:

Aalborg og oplandsbyer får 550 nye almene boliger

Et tilskud fra Staten betyder, at Aalborg Kommune og de almene boligorganisationer kan bygge flere almene familieboliger.

Egentlig var det en tilstrømning af flygtninge, der fik Staten til at dele penge ud til kommunerne, som skulle opføre almene familieboliger. I Aalborg Kommune er man blevet lovet op til 26 millioner kroner til byggeriet.

Pengene skulle efter planen bruges på boliger på max 55 kvadratmeter i Aalborg, Nørresundby og syv oplandsbyer. Men fordi færre flygtninge kommer til Danmark, har Aalborg Kommune nu valgt at prioritere pengene til byggeri på en anden måde.

I stedet skal der bygges større almene familiebyer i oplandsbyerne – for ifølge Hans Henrik Henriksen, der er rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, er det her, der er brug for det.

- Vi oplever, at der lokalt er efterspørgsel på lejeboliger fra eksempelvis seniorer, unge par og enlige forsørgere i oplandet. Disse grupper efterspørger ikke de helt små boliger, siger rådmanden.

I alt skal der opføres 550 almene familieboliger. 400 af dem er finansieret af puljemidlerne. Boligerne på over 55 kvadratmeter er finansieret af Aalborg Kommune og modtager ikke puljemidler.

De nye hjem kan lejes på samme måde som andre almene familieboliger i Aalborg.

- De nye og større boliger er tilpasset vores lokale forhold i Aalborg Kommune. Samtidig er jeg meget glad for, at det er lykkedes at holde fast i de gode projekter rundt omkring i oplandsbyerne, på trods af, at det har været nødvendigt at ændre sammensætningen af boligerne, siger rådmand Hans Henrik Henriksen.