LIGE NU:

Aalborg på erhvervs-karavane: Vil styrke oplandsbyerne

Fredag afsluttede Aalborg Kommune sin "Tour de Erhverv" rundt til 11 af kommunens oplandsbyer for at sætte fokus på udvikling og vækst.

11 byer på 11 dage og et væld af gode idéer til at få det Aalborg Kommune, der ligger uden for Aalborg, til at vækste.

Det var opskriften på den Tour de Erhverv, Aalborg Kommune har gennemført, og som fredag sluttede med et besøg i Nibe. Her skulle der snakkes om jobskabelse, vækst og udvikling, fordi Nibe er udnævnt som en af de 11 byer i kommunen, der har særligt vækst-potentiale.

Derfor trillede der en farverig kontor-lastbil ind i Nibe, som de seneste dage også har besøgt Svenstrup, Godthåb, Vodskov, Storvorde, Hals, Vester Hassing, Vestbjerg, Vadum, Klarup og Frejlev.

- Virkeligheden overgår altid fantasien, og derfor er det vigtigt, at vi netop er ude i virkeligheden på folks hjemmebane. På hjemmebane siger man ofte noget andet, end man ville sige inde på Boulevarden 13, og vi oplever selvfølgelig også en anden nærhed, når vi er ude ved den lokale virksomhedsejer", fortæller erhvervschefen Tonny Thorup fra Aalborg Kommune.

- Ønsket med touren er at få en god dialog med de lokale samråd, virksomheder, handelsstandsforeninger og erhvervsforeninger, og jeg er overbevist om, at besøgene i de 11 vækstbyer vil give et aftryk på den nye erhvervsstrategi, uddyber han.

Både godt og skidt at være oplandsby

De 11 oplandsbyer med særlige byvækst-potentialer er udvalgt i forbindelse med Aalborg Kommunes planarbejde i 2013 og vedtaget i Byrådet som "Fysisk Vision 2025". Byerne er kendetegnet vednNærhed til Aalborg, god infrastruktur, varieret serviceudbud og et indbyggertal på over 2.000.

De særlige byvækst-potentialer, der findes inden for denne nærzone til Aalborg, skal bringes i spil og udnyttes som et væsentligt bidrag til at styrke Aalborg som Norddanmarks Vækstdynamo. Det er netop input hertil, "Tour De Erhverv" sigter efter.

For selv om der er fordele for en by, der ligger tæt på Aalborg, kan der også være store ulemper forbundet med det, når man er forretningsdrivende.

Det kan Kirsten Schumacher, der har drevet dametøjsforretningen Lund Thomsen i Svenstrup siden 1984.

 

- Det er okay at have forretning her, men det er selvfølgelig blevet meget anderledes. Vi mærker konkurrencen fra City Syd, og folk kommer jo ikke bare lige forbi, siger Kirsten Schumacher.

Glædeligt med erhvervsbesøg

Formand for Svenstrup Samråd, Jenni Gulbæk, har været glad for at være del af Tour de Erhverv-karavanen:

- At der bliver kigget på erhvervslivet i hele kommunen er kun glædeligt, og synligheden ved en erhvervs-tour gør, at det bliver håndgribeligt for nærområdet. Jeg kan særligt godt lide, at der er kompetente fagfolk med rundt, da man som erhvervsdrivende kan få råd og vejledning, hvis man kigger inden for i lastbilen, siger hun.

Cirka 35 procent af samtlige virksomheder i Aalborg Kommune ligger i oplandet og sørger for vækst og arbejdspladser dér. 

- Derfor skal det selvfølgelig være attraktivt at bo, arbejde og leve i oplandsbyerne, siger Jenni Guldbæk.