Aalborg Pirates har matchbold efter sejrstogt i Herning

Det ser kulsort ud for midtjyderne, mens de nordjyske pirater kan sikre sig DM-guld på hjemmebane på fredag.

Et helt suverænt Aalborg Pirates-hold har hele tre matchbolde, efter de i aften tog en stensikker sejr med hjem fra den jyske hede.

Herning Blue Fox så opgivende og ideforladte ud i det meste af den tredje finalekamp, og med en sejr på 3-1 dingler guldmedaljerne for næsen af de nordjyske ishockeyspillere.

Martin Lefebvre satte gang i scoringen bare 39 sekunder inde i anden periode efter assist af Jeppe Jul Korsgaard og Kirill Kabanov.

Herning bad kort tid efter om time-out, men lige lidt hjalp det. For i samme omgang fik Aalborg Pirates' Jeppe Jul Korsgaard pucken i nettet til 2-0 føring.

Knap seks minutter inde i tredje periode kunne et kontrollerende og dominerende Aalborg-hold igen række armene i vejret, efter Peter Quenneville scorede til 3-0.

Herning Blue Fox virkede rådvilde og helt uden gejst, så Aalborg Pirates har alle muligheder for at gøre arbejdet færdigt på fredag, når den fjerde af syv finalekampe spilles på den nordjyske arena, hvor der med garanti bliver udsolgt til et brag af en finale.

Herning fik først fart i skøjterne allersidst i finalekampen, og Brandonn Gracel fik reduceret med fire minutter igen. Lidt drama kom der til sidst, da Herning forsøgte at skifte målmand og derved snige sig til en ekstra time-out. Det lod dommerne dog ikke ske.

Porten til guldet står dermed pivåben. Foran 3-0 i kampe og med tre matchbolde er der lagt op til et brag fredag aften.