Aalborg Pirates ydmyget på hjemmebane

Aalborg Pirates måtte for anden gang i denne uge se sig slået af SønderjyskE.

Mens Frederikshavn White Hawks fredag aften sikrede sig sejren i deres andet opgør mod Rungsted Seier Capital måtte Aalborg Pirates se sig slået af SønderjyskE i deres semifinale serie - igen.

Piraterne havde på udebane indkasseret et 4-1 nederlag tirsdag, og det blev lige en tand værre fredag på hjemmebane. Her vandt sønderjyderne 5-1.

4003 tilskuere havde sat kursen mod Gigantium i håb om at se piraterne slå tilbage efter nederlaget tirsdag, men skuffede måtte langt størstedelen af dem tage hjem efter en kamp, der på intet tidspunkt efterlod tvivl om, at SønderjyskE var det bedste hold på aftenen.

Første mål faldt til udeholdet efter godt seks minutters spil. Her var Aalborg i undertal efter to udvisninger med kort tids mellemrum og det straffede SønderjyskE promte. Phil Marinaccio hamrede pucken afsted fra blueline og satte pucken ind ved nærmeste stolpe.

SønderjyskE udbyggede føringen efter knap 35 minutters spil, men kort efter var det så Pirates' tur til at komme på tavlen - for første og eneste gang fredag aften. I en powerplay-situation, der egentlig ikke lignede, skulle kaste noget af sig, endte pucken hos Martin Højbjerg der spillede videre til Julian Jakobsen og videre til Spencer Humphries, der hamrede pucken i nettet via overliggeren.

Til allersidst i tredje periode fik TJ Moore dog udbygget SønderjyskE-føringen til to mål igen.

Tredje periode lignede de foregående. SønderjyskE lukkede effektivt ned for Aalborgs powerplay og efter henholdsvis 52 og 58 minutter lukkede de kampen effektivt ned på mål af Gabriel Desjardins og endnu et fra TJ Moore.