LIGE NU:

Aalborg Portland ånder lettet op over farvel til PSO-afgiften

Over de næste seks år bliver PSO-afgiften helt udfaset, og det er gode nyheder for Aalborg Portland, som forventer at øge sin konkurrenceevne.

Alene i 2016 vil PSO-afgiften koste Aalborg Portland 40 milloner kroner. Men over de næste seks år bliver den udgift mindre og mindre for så at forsvinde helt - og det er særdeles gode nyheder for Aalborg-virksomheden.

- Umiddelbart ser det ud til at være en rigtig god aftalen. Godt nok vil det tage seks år, før PSO-afgiften helt er udfaset, men det er et vigtigt budskab at sende om, at det igen kan betale sig at investere i vores virksomhed, siger Michael Lundgaard Thomsen, direktør i Aalborg Portland.

Torsdag aften besluttede samtlige partier i Folketinget bortset fra Alternativet og Enhedslisten at afskaffe PSO-afgiften, som er blevet betalt via elregningen og brugt til at finansiere grønne initiativer som vindkraft og solceller. Beslutningen kommer efter lang tids usikkerhed om afgiften og giver en vital afklaring for industrien.

- Selvfølgelig havde vi helst set, at PSO-afgiften var blevet afskaffet med øjeblikkelig virkning, men det giver os stadig nogle positive effekter for vores forretningsplan. Det gør os først og fremmest mere konkurrencedygtige, og klarheden om PSO-afgiften giver os også en forudsigelighed i vores investeringer, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Det er en afskaffelse, Aalborg-virksomheden har håbet på og kæmpet for længe. Især fordi den nu vil give dem bedre muligheder for at byde ind på Femern-forbindelsen.

- Og hvis vi får noget på den forbindelse, vil det kunne betyde 300 ekstra arbejdspladser til Aalborg Portland. Men altså, på sigt vil det jo være godt for hele Danmark, at vi nu slipper af med afgiften, siger direktøren for Aalborg Portland.