00:25

Aalborg Portland øger produktionen og slår nye job op

Foto: Aalborg Portland

1 af 2

Aalborg Portland tilbage på fuld kapacitet: Nu skal der ansættes

Øget byggeaktivitet på det hjemlige marked, i Nordeuropa og i USA betyder at Aalborg Portland vender tilbage til fuld kapacitet og ansætte nye medarbejdere.

En investering på 50 millioner kroner og ansættelse af 16 nye medarbejdere. Det er dagens gode nyheder fra Danmarks eneste cementproducent Aalborg Portland. 

Årsagen er stigende efterspørgsel, reduktionen af NOx-afgiften i 2015 og udsigten til en udfasning af PSO-afgiften, og den betyder at man nu genstarter Aalborg-fabrikkens sjette produktionslinje og vender tilbage til fuld kapacitet.

Ved at gøre det, øger Aalborg Portland den samlede produktion med 125.000 tons om året.

- Da finanskrisen indtraf lukkede vi flere af vores produktionslinjer ned som følge af den markant faldende efterspørgsel. Nu er aktivitetsniveauet i Danmark og på eksportmarkederne igen så højt, at vi har behov for at komme op på fuld kapacitet, forklarer Managing Director Michael Lundgaard Thomsen fra Aalborg Portland og fortsætter:

- Vi har med denne investering genstartet vores investeringsprogram i tillid til de forbedrede konkurrencevilkår med udfasningen af PSO-afgiften. Faktisk forventer vi nu at skulle investere 500-600 millioner kroner i vores cementproduktion i Aalborg i de kommende tre år.

Det er investeringen i at genstarte den sidste af frabrikkens produktionslinjer, der har affødt en udgift på 50 millioner kroner og ansættelse af indtil videre 16 medarbejdere.

- Det har været en udfordring, da cementproduktion er en kompliceret industriproces, og da vi er den eneste fabrik i Danmark. Vi har dog været heldige at tiltrække nogle af de smede og elektrikere, som oprindelig er blevet uddannet her på Aalborg Portland. Vi har gennem alle årene løbende haft cirka 20 lærlinge i produktionen, og selvom mange af dem fortsat er ansat, så har nogle også fået ansættelse andetsteds, og flere af dem søger nu tilbage, forklarer HR Partner Svend Pedersen fra Aalborg Portland.