LIGE NU:

Aalborg-profil skifter til Bundesligaen

Aalborg Håndbold må efter denne sæson sige farvel til bagspilleren Tobias Ellebæk, som fortsætter karrieren i tysk håndbold.

De forsvarende danske mestre i herrehåndbold fra Aalborg Håndbold skal på jagt efter en erstatning for bagspilleren Tobias Ellebæk, som forlader klubben til sommer. Den 27-årige morsingbo skifter til den tyske Bundesliga-klub Frisch Auf Göppingen.

Det oplyser Aalborg Håndbold tirsdag i en pressemeddelelse.

- Det er altid vemodigt, når man skal tage afsked med en så dygtig spiller som Tobias, der har været fuldt ud dedikeret til klubben i snart fire år. Vi har haft nogle gode snakke om fremtiden, og han har længe ønsket at prøve sig af i udlandet - den mulighed bød sig nu. Vi har stadig store mål at indfri sammen i indeværende sæson, og derefter ønsker vi ham alt det bedste med de nye udfordringer, siger Jan Larsen, direktør i Aalborg Håndbold.

Har vundet to DM-titler

Tobias Ellebæk kom til Aalborg Håndbold fra Mors-Thy Håndbold i 2016, og han har været med til at vinde DM-guld med klubben i 2017 og 2019. Med skiftet til Göppingen, som i øjeblikket ligger på 13. pladsen i Bundesligaen, får morsingboen mulighed for at prøve kræfter med en af de stærkeste håndboldligaer i verden.

- Det føles som det helt rigtige skridt at tage på nuværende tidspunkt i min karriere. Jeg har haft en fantastisk tid i Aalborg Håndbold med masser af store oplevelser - og det er forhåbentlig ikke slut endnu. Mit fokus er fast rettet mod at slutte sæsonen på bedst mulig vis, og jeg vil gøre alt for at slutte min tid med mere metal til klubben og alle de fantastiske fans - det fortjener de, siger Tobias Ellebæk.

Tobias Ellebæk står noteret for mere end 150 kampe i Aalborg-trøjen og over 400 mål. Han kan i Frisch Auf Göppingen blive holdkammerat med danske Jacob Bagersted, der også har en fortid i Aalborg Håndbold.