Foto: TV2/Nord

00:45

Et nyt forslag fra Børne- og Undervisnings-minister Ellen Thrane Nørby skaber uenighed mellem parti-kammeraterne i Venstre.

1 af 2

Aalborg-rådmand uenig med minister og partifælle

Et nyt forslag fra Ministeren for børn, undervisning og ligestilling skaber uenighed mellem parti-kammeraterne i Venstre. Skolerådmand fra Aalborg Kommune Tina French Nielsen (V) vil have ministerens planer om ny klageinstans stoppet.

Børne-, undervisning- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) vil oprette en ny klageinstans, som skal hjælpe ofre for mobning. Instansen skal kunne udstede påbud og bøder til skoler, som ikke gør nok for at komme mobning til livs.

Skolernes udsigt til at risikere såkaldte "mobbe-bøder" vækker ikke glæde hos rådmanden for Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune. Tina French Nielsen (V) vil have forslaget skrinlagt.

- Hvis man tager en beslutning på Christiansborg, så skal den gerne kunne realiseres ude i virkeligheden også. Derude hvor vi er i kommunerne. Og det her betragter jeg som et forslag, der handler rigtig meget om skrivebordsarbejde, og det at legitimere noget. Så jeg skriver selvfølgelig til Ellen og siger, at lige det her forslag, det tror jeg de skal omformulere, for det giver ikke mening ude i praksis, siger Tina French Nielsen, rådmand i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune.