Tina French Nielsen, skolerådmand i Aalborg, står blandt ejerne af konkursramte Viderupgaard A/S. Foto: TV2/Nord

Aalborg-rådmands familieejede landbrug konkurs

Skolerådmand Tina French Nielsen er sammen med sine søskende ejer af et større kvægbrug i Nibe. Det er nu gået konkurs.

Landbruget Viderupgaard A/S ved Nibe, der er ejet af skolerådmand i Aalborg, Tina French Nielsen (V), og hendes søskende, er gået konkurs. Det skriver Landbrugsavisen på deres hjemmeside.

Landbruget består af cirka 640 årskøer, og det er ifølge avisen et af Himmerlands største kvægbrug. Derudover drives der et markbrug på 457 hektar til produktion af grovfoder til kvægbesætningen.

- Lige nu er vi ved at skabe os et overblik over konkursboet. Derefter bliver vores opgave jo at få solgt de aktiver, der er i boet og derefter få uddelt til kreditorer, fortæller kurator Rune Hyllested fra Storm Advokatfirma.

Rune Hyllested kan på nuværende ikke sige mere om årsagen til konkursen.

Gæld for 100 millioner kroner

Virksomhedens årsregnskab fra 2017 viser, at man havde et overskud på 2,25 millioner kroner. Samtidig havde man dog gældsforpligtelser for 100,7 millioner kroner med aktiver for 87,3 millioner kroner. Virksomheden havde desuden en negativ egenkapital på -13,4 millioner kroner.

I seneste regnskab gør virksomheden samtidig opmærksom på, at der er tvivl om virksomhedens fortsatte drift, og at man har søgt efter en finansieringspartner.

- Ledelsen forhandler fortsat om at finde en løsning på den aktuelle økonomiske situation, men også for at finde en mere vedvarende og stabil økonomisk platform med perspektiv for Viderupgaard A/S. Det e ledelsens forventning, at denne opgave vil lykkes, men tidshorisonten er ikke klar, står det i regnskabsberetningen fra 25. juni 2018.

I løbet af 2018 gik 178 landbrug konkurs i Danmark. Det er 48 mere end i 2017, hvor 130 landbrug gik konkurs i løbet af året. Tallene dækker over både landbrug, skovbrug og fiskeri, men heraf udgør landbrug langt størstedelen af konkurserne.

Tina French Nielsen har ikke ønsket at udtale sig om sagen, fordi det vedrører familiemæssige forhold.

00:29

Rådmand Tina French Nielsen er sammen med to brødre gået konkurs med deres landbrug

Luk video