LIGE NU:

Aalborg Teater præsenterer millionunderskud

Aalborg Teater ender med et underskud på næsten en million kroner for regnskabsåret 2015/2016, og det koster ansættelser.

Det er et regnskab lige så blodrødt som sæderne i den store sal, Aalborg Teater har præsenteret fredag. Med et minus på næsten en million kroner er det - med bestyrelsens egne ord - et "ikke helt tilfredsstillende" resultat for regnskabsåret 2015/2016.

Årsagen skal ifølge teaterets økonomidirektør, Marianne Lund, findes i, at publikumvæksten ikke var helt så stor som forventet - kun 2 procent flere end forrige sæson fandt vej til rækkerne.

- Og så var vores samarbejde med Nørrebro Teater om musikforestillingen "En kort, en lang" heller ikke så stor en succes, som vi havde håbet, siger Marianne Lund til TV2 Nord.

Og det dårlige resultat på bundlinjen får nu altså konsekvenser.

- Med et underskud på 997.000 har Aalborg Teater gennemført besparelser og personalemæssige reduktioner, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse.

 

- Alle tiltag er sket for også i fremtiden at sikre et godt og udviklende teater af høj kvalitet. Teatret vil fortsat fuldt ud leve op til indgåede aftaler med Kulturministeriet både i forhold til repertoire, antal egenproduktioner og antal opførelser, og teatret glæder sig til fortsat at kunne byde publikum velkommen til rigtig gode oplevelser i teatret, fortsætter bestyrelsen.

Regnskabet kommer efter et år, hvor det ellers er lykkedes Aalborg Teater at præsentere et alsidigt program med ikke mindre end 11 egenproduktioner, flere gæsteforestillinger og 332 opførsler fordelt på de forskellige scener. Men det ændrer sig fra næste sæson.

- Vi skærer i antallet af egenproduktioner, så vi kun får 10. Til gengæld vil vi nok tænke i at gentage nogle af produktionerne, så de ikke kun spiller i én periode, men kan dukke op igen, siger økonomidirektør Marianne Lund.

Aalborg Teater har en egenkapital på 14 millioner kroner, hvoraf de 8,2 millioner er bundet i bygningerne.

Se mere i TV2 Nords nyhedsudsendelse klokken 19.30.