Her er det Teaterdirektør Hans Henriksen, Erhvervsrådgiver Gitte Bjerregaard og Erhvervsfilialdirektør i Nordea Nicolai Bjørnager Kristensen. Foto: Pressefoto - Aalborg Teater

Aalborg teater skal til at tekste forestillinger

Med en check på 75.000 kroner kan Aalborg Teater nu begynde at tekste deres forestillinger, så flere kan få del i teateroplevelserne.

Nordeafonden har netop givet Aalborg Teater en check på 75.000. Det betyder, at teatret nu kan tekste deres forestillinger, så flere med udenlandsk herkomst kan smage på den nordjyske kultur. 

Aalborg Teater begrunder det nye initiativ med en stigende tilflytning fra udlandet både i form af udvekslingsstuderende, men også en stigning i internationale medarbejdere i de nordjyske virksomheder. 

Da alle teatrets forstillinger foregår på dansk, er tekstningen derfor en unik mulighed for at give tilflytterne en oplevelse, de før måtte være foruden grundet en sproglig barriere. 

- Indtil videre er det ikke fastlagt, hvordan tekstningen præcis skal foregå, men vi arbejder ud fra en app, hvor skærmen er sort og teksten hvid, som man kan køre under forestillingen. Man har prøvet det i København tidligere med positive tilbagemeldinger, så det bliver vores udgangspunkt, og så må vi se, hvordan vi kan udvikle projektet, så det kommer til at fungere på Aalborg Teater, siger Marianne Lund Jespersen, der er Økonomidirektør på Aalborg Teater.  

Den første tekstning af en forestilling på Aalborg Teater sker i slut september under en forestilling på Store Scene.