Foto: Aalborg Teater, Nils Krogh

Aalborg Teater trodser normen og samler ind til børn på flugt

"Fra alle os til børn på flugt". Sådan lyder titlen på et stort indsamlingsshow, Aalborg Teater afholder lørdag aften til fordel for Red Barnet.

Lørdag aften afholder Aalborg Teater et stort indsamlingsshow, hvor overskuddet går ubeskåret til Red Barnets Børnekatastrofefond, der hjælper børn på flugt. 

Showet er et særsyn, for det er sjældent, at de danske teatre involverer sig i politiske spørgsmål. 

Læs også Teaterbørn i Rockulven: Vennerne synes, det er helt vildt

- Jeg synes, at et teater skal engagere sig politisk, for teatret er et offentligt forum, hvor det er vigtigt, at vi diskuterer nogle af tendenser, der er i samfundet, siger skuespiller Christian Gade Bjerrum, der er initiativtager til indsamlingsshowet. 

Teateret skal ikke tage stilling, men...

Den tese støtter Aalborg Teaters direktør, Hans Henriksen, op om. Han kunne ikke sige nej, da Christian Gade Bjerrum spurgte, om de kunne bruge teatret til indsamlingsshowet, for han synes, det var en god måde at hjælpe de mange flygtninge, der strømmer mod Europa.

Vi skal forholde os til det, der foregår her og nu, og det er blandt andet disse politiske ting.

Hans Henriksen, direktør for Aalborg Teater

- Vi har en anden forestilling på Aalborg Teater, der hedder Aftenlandet, som også handler om flygtninge. Den tager flere politiske dilemmaer op, men den tager ikke stilling til, om flygtningene skal gøre det ene eller det andet. Og det synes jeg heller ikke, at vi skal tage stilling til, men vi skal forholde os til det, der foregår her og nu, og det er blandt andet disse politiske ting, siger Hans Henriksen.

Alle de teatermedarbejdere, der står bag showet, arbejder frivilligt, ligesom alle deltagende sangere og dansere optræder gratis. 

Næsten udsolgt

Showet foregår på Store Scene i Aalborg Teater, og kunstnere som Niels Hausgaard, Sourvenirs, Jonny Hefty og Annika Aakjær er at finde blandt de optrædende. 

Læs også Her går det godt: Nordjyderne bruger flere penge på julemenuen

Udover det kommer den prisbelønnede fotograf Rasmus Degnbol og viser billeder af situationen i nogle af verdens brændpunkter. På dagen er det muligt at aflevere børnetøj og legetøj på teatet, som Red Barnet vil sørge for at sende videre til steder i verden, hvor der er behov for hjælp.

Hans Henriksen oplyser, at næsten alle 450 pladser i salen er blevet solgt. 

02:35

Fra alle os til børn på flugt. Sådan lyder titlen på et stort indsamlingshow, Aalborg Teater afholder i aften til fordel for Red Barnet. Men kan et teater tillade sig at blande sig i politiske spørgsmål?

Luk video