Bilbao er mest kendt for deres berømte kunstmuseum, men nu også som værtsby for konferencen om bæredygtige byer 2016 Foto: Tor Løkken

Aalborg viser den bæredygtige vej for 3000 byer

Et 22 år gammelt charter om bæredygtighed betyder den dag i dag stadig, at Aalborg er kendt blandt næsten 3000 byer.

Aalborg Kommune er berømt i Europa. Kommunen går nemlig forrest  hvad angår bæredygtighed og har lagt navn til en bølge. Borgmesteren er derfor til konference i Bilbao om bæredygtige byer.

Aalborg lavede tilbage i 1994, sammen med EU, en kampagne for bæredygtige byer.

Det var her "The Aalborg charter" blev skrevet. Charteret er fundamentet for det samarbejde, der idag er mellem de europæiske byer. Der er næsten 3000 byer, der har underskrevet Aalborg charteret. Der er 700 der har underskrevet "Aalborg Commitments", som fulgte i 2004.

- Aalborg har en helt speciel status. Vi bliver nævnt i mange af talerne og Aalborg charteret, er stadig grundstenen når vi taler bæredygtige byer, lyder det fra borgmester Thomas Kastrup Larsen.

Han er i Bilbao med en mindre delegation fra kommunen. Blandt andre er rådmand for miljø og energi, Lasse P.N. Olsen (EL) med, for at reklamere for Aalborg og for at fremme den bæredygtige udvikling, både i Aalborg og i andre byer.

TV2 Nord sender en reportage om den grønne tur i Nordjylland LIVE i uge 19.